БПП у Кропивницькому зливають під регіоналів з «батьківщини» Дона Чорноіваненка

26 лютого 2017, 17:22
Власник сторінки
0
1317
БПП у Кропивницькому зливають під регіоналів з «батьківщини» Дона Чорноіваненка

Чому керівники БПП у Кропивницькому Волков і Дануца фактично «лягли» під колишніх регіоналів з ВО «Батьківщина» та пов’язаного з кримінальним світом голову Кропивницькох обласної ради Олександра Чорно

Кропивницький – місто в самісінькому центрі України, яке постійно з’являється в заголовках новин з гучними скандалами. Кримінальні розбірки в стилі 90х, дерибан землі та зниклі в невідомому напрямку бюджетні гроші. Цілком зрозуміло, що політика та кримінал тут мають не просто тісні зв’язки, а являють собою єдине ціле. Мабуть, найвпливовішою партією в місті завжди була «Батьківщина», яку очолює людина безпосередньо дотична до кримінального світу. Ні для кого не таємниця, о місцевий бандит Шльома працює у Чорноіваненка помічником. Більше того, на минулому тижні Кропивницький сколихнув збройний напад, що вразив навіть бувалих правоохоронців своєю зухвалістю. Поножовщина та стрілянина в самісінькому центрі міста. Ні для кого не секрет, що й до цих подій причетне оточення очільника місцевого БЮТу. 
В часи Януковича в місті були трохи інші розклади. Областю керували донецькі, а більшість місцевих одіозних бізнесменів-депутатів або вже були членами Партії регіонів, або співпрацювали з владою. Але події Майдану заставили їх перефарбовуватися. Тому частина колишніх соратників Януковича, такі Як Роман Розгачов та Дмитро Терзов разом з відомим «металістом» Цертієм пішли до партії «Дона» Чорноіваненка. Інші, на чолі з колишнім секретарем міської ради Ігорем Волковим та прислужником регіоналів Сашком Дануцою знайшли себе в черговій провладній партії «Блок Петра Порошенка». Звісно ж колишні регіонали почали конкурувати між собою в боротьбі за владу. І з самого початку наче вигравали колишні риги з БПП. Чорноіваненку доводилося під них прогинатися. Так він злив під Порошенківських ригів, місцеві вибори в Кропивницькому в обмін на посаду голови обласної ради. Але кримінальний ділок знав на що йде. Спочатку він отримав контроль за розподілом обласного бюджету. І наче забув про місто, де його інтереси представляли колишні регіонали, та вихідці з Народного фронту. Для справедливості слід зауважити, що сама Юлія Тимошенко публічно заборонили брати їх до списку. Але Олександр Анатолійович дуже хотів пригріти біля себе впливових бізнесменів.
Не зважаючи на провал «Во Батьківщина» на виборах у Кропивницькому колишні регіонали що стали під її прапори зразу зайшли у владу. Й не дивно. Адже з колишнім регіоналом Волковим, що очолив БПП в них завжди були спільні інтереси. Наприклад дерибан міського бюджету. Половина грошей на ЖКХ йшли Волкову, інша половина на округи Терзова, Розгачова, Цертія. Слід звернути увагу, що й роботи на ці гроші виконували фірми дотичні до цих депутатів. А як відомо, там де розпил бюджету – там й інтереси Чорноіваненка.

Кропивницька міська рада ніколи не була спокійним місцем. Інтриги, які розгорталися в кулуарах часто віддзеркалювалися гучними скандалами та навіть кримінальними розбірками. З самого початку нового скликання на сесію міської ради постійно приходили бешкетники під керівництвом ще одного прислужника регіоналів і, як не дивно помічника Чорноіваненка Ігоря Козуба. Він разом з совїми «штурмовиками» мав контролювати міського голову – Андрія Райковича. З тією ж митою в міській раді ошивався й Дануца. Не ставши депутатом він дуже хотів посаду заступника мера. Фракцію партії президента очолив одіозний регіонал Ігор Волков, звісно ж саме він мав найбільший вплив у депутатському середовищі, але секретарем міської ради так і не став. Дануца, регіонали з «Батьківщини» та Волков почали конкурувати між собою за вплив на мера. Але Райкович на їхнє превелике здивування виявився занадто самостійним.



Фактично, й Дануца й Волков так і лишилися з нереалізованими амбіціями. Не допомогли й керівні ролі в пропрезидентській партії на місцевому рівні. Колишні регіонали з «Батьківщини» Терзов і Розгачов теж лишилися без відкатів, але з підтримкою Чорноіваненка та його кримінальних зв’язків. Коло замкнулося.

21 лютого всю Україну сколихнула новина про кримінальні розбірки в Кропивницькому. В цей же час мала проходити сесія міської ради. Однак через саботаж з боку колишніх регіоналів з «Батьківщини» порядок денний так і не затвердили. Волков і Дануца пішли на зговір з Розгачовим і Терзовим і таким чином прогнулися під Чорноіваненка. Вони завжди міняють партію, коли передчувають зміну влади. Не виключення, що тепер вони зіллють місцевий осередок «Блоку Петра Порошенка Солідарність» під «Батьківщину».

http://lustratora.livejournal.com/726.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлія Тимошенко,Петр Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.