Народ не хоче відібрати мандат у нардепа, який ховається за кордоном

14 лютого 2017, 20:50
Власник сторінки
Співзасновник громадської спілки "За справжній парламент"
0
52

Сьогодні закінчився збір підписів під електронною петицією про позбавлення депутатського мандата народного депутата Сергія Клюєва.

Петиція була зареєстрована на сайті Верховної Ради 14-го листопада минулого року, її підписали 11 осіб з необхідних 25 000.

Назва петиції: Встановити, що народний депутат України Клюєв Сергій Петрович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки
Текст петиції: Народний депутат України Клюєв Сергій Петрович востаннє приймав участь у роботі Верховної Ради 04.06.2015, про що є інформація на офіційному сайті Верховної Ради (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_dep?vid=3&kod=29). Фактично це є самоусуненням від виконання обов’язків народного депутата.
Позбавлення повноважень державної посадової особи у зв’язку із самоусуненням її від виконання обов’язків не суперечить Конституції та іншим законам України, що підтверджується постановою Верховної Ради "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України" (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 11, ст.158), яка визнана правомочною всіма державними органами України та більшістю держав світу.

Враховуючи наведене, пропоную Верховній Раді України прийняти постанову, якою встановити, що народний депутат України Клюєв Сергій Петрович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки.

У червні 2015 року зі Сергія Клюєва Верховна Рада зняла депутатський імунітет і дала дозвіл на порушення проти нього кримінальної справи, після чого депутат в той же день зник в невідомому напрямку і до сих пір знаходиться в розшуку. При цьому він продовжує числитися народним депутатом України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: депутатский мандат,народний депутат,позбавлення депутатської недоторканності
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.