Звернення до Миколи Томенко

11 лютого 2017, 15:45
Власник сторінки
Співзасновник громадської спілки "За справжній парламент"
1
178
Звернення до Миколи Томенко

Звертаюсь до вас як до відомого політика, який має неабиякий авторитет та імідж принципової людини, вболіваючої за долю країни.

Пропоную Вам очолити рух за справжній парламент України. Такий парламент, в якому, на відміну від діючої Верховної Ради, депутати виконують свою присягу, конституцію, закони та свої передвиборчі обіцянки.

Вважаю, що для цього потрібно перш за все примусити "народних обранців" виконувати закони. Одним з інструментів такого примусу може бути суд.

Ви маєте можливості та досвід судових змагань з владними особами, і, сподіваюсь, зможете домогтись необхідних рішень. Нажаль, ані я, ані більшість наших співгромадян не мають для цього необхідних ресурсів, тому нам залишається сподіватись на таких представників вітчизняної еліти, як Ви.

На мою думку, позовна заява до суду може мати приблизно такий зміст (на прикладі одного з чинних депутатів):

Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович за даними офіційного сайту Верховної Ради України (http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/18081) станом на 01.01.17. без поважних причин був відсутній на засіданнях Верховної Ради 171 разів, цим 171 разів  порушив  п.3 статті 24 закону України "Про статус народного депутата України" (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 3, ст. 17), згідно якого народний депутат зобов’язаний бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України та її органів, до складу яких його обрано.

Порушення закону України є порушенням присяги народного депутата, склавши яку він присягав додержуватися Конституції України та законів України (стаття 79 Конституції України).

Пропуск засідань Верховної Ради є самоусуненням депутата від виконання конституційних обов’язків у неконституційний спосіб.

Позбавлення повноважень державної посадової особи у зв’язку із самоусуненням її від виконання обов’язків не суперечить Конституції та іншим законам України, що підтверджується постановою Верховної Ради "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України" (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 11, ст.158), яка визнана правомочною всіма державними органами України та більшістю держав світу.

Враховуючи наведене, просимо:

1. Встановити, що Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович у неконституційний спосіб 171 разів самоусунувся від виконання конституційних обов’язків.

2. Встановити, що Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович 171 разів порушив п.3 статті 24 закону України "Про статус народного депутата України" (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 3, ст. 17), згідно якого народний депутат зобов’язаний бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України та її органів, до складу яких його обрано.

3. Встановити, що Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович 171 разів порушив присягу народного депутата України.

4. Зобов'язати Центральну Виборчу Комісію скасувати реєстрацію Денисенко Андрія Сергійовича як народного депутата України.

Якщо Вас зацікавила моя пропозиція, я готовий її аргументувати, обговорювати, розширювати і допрацьовувати. У мене є й інші ідеї, щодо формування демократичного, правового, громадянського суспільства, без якого немає підстав сподіватися на процвітання України.

З повагою, та надією.

 

Звертаюсь через ЗМІ, оскільки не знаю як це зробити в інший спосіб.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.