Легалізація бурштину може врятувати нашу економіку

18 січня 2017, 14:37
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
2
73

Найбільший в країні експортний оборот, за оцінками іноземних фахівців, може бути не з кукурудзи і зерна, а саме із бурштина.


При законодавчому врегулюванні проблеми і політичній волі керівництва держави - китайські інвестори прогнозують понад 10 мільярдів доларів експортного обороту щороку. 10 мільярдів і більше! Кожен рік!

Це фундамент для підняття соціальних стандартів, це суттєве підвищення зарплат, пенсій, стипендій і т.д., це нові можливості для нашого Війська, це нові школи, дитячі садочки, лікарні, дороги, інша інфраструктура, це розвиток вітчизняної науки і культури.

Більше того, це постійний потік в країну бурштинових інвесторів з Китаю, США, ОАЕ, Кувейту, Саудівської Аравії - цілком очевидно, що постійно відвідуючи України та успішно інвестуючи, вони зацікавляться й іншими галузями нашої економіки.

Це, зрештою, легальні робочі місця для українців. І це сьогодні! - коли ми маємо найгірший рівень безробіття за усі роки Незалежності.

Це припинення постійних бандитських розборок навколо бурштину у Рівненській, Житомирській та Волинській областях. Журналісти охрестили це #бурштинові_війни

Це рекультивація українських лісів, яка життєвонеобхідна, якщо ми думаємо про майбутнє наших дітей і прийдешніх поколінь, враховуючи тисячі знищених гектарів лісу.

І шлях до цього не такий вже і складний: прийняття нашого законопроекту про реалізацію і видобуток бурштина у другому читанні, створення Національної бурштинової біржі у Рівному (на зразок біржі у Ґданську в сусідній Польщі, де такого, як у нас, об'єму бурштиноносних земель немає і близько), будівництво великих промислових комплексів із обробки сонячного каменю в Олевську, Сарнах і Маневичах (інвестори з мільярдним капіталами чекають цього роками), зачистка силових структур від негідників, які "кришують" незаконний видобуток бурштина.

Що ми нині маємо натомість?

Недієздатний парламент близько двох років не може проголосувати відповідний проект закону. Політичної волі на вирішення проблеми у вищого керівництва держави - нема.

Натомість "маємо те, що маємо". Мільярди доларів осідають в кишенях бандитів і контрабандистів, безбожно вирубується наш ліс, день у день в бурштинових районах відбуваються перестрілки, внаслідок чого гинуть люди.

Вже три трупи за останні дні... Скільки ж їх ще треба, щоб влада нарешті почула нас і почала діяти? Тридцять? Триста?

Закон. Біржа. Виробництво. Очищення. Іншого не дано.


Андрій Лозовий,

Народний депутат України,

Заступник лідера Радикальної партії

Источник: http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://censor.net.ua/b4929

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Рада,бандитизм,Радикальна партія,Житомирська область,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,влада,інфраструктура,експорт,Рівненська область,бурштин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.