Повісити десять суддів на Хрещатику - отоді буде судова реформа

04 січня 2017, 20:36
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
4
190

У Печерському райсуді за гарний хабар чорта визнали б ангелом, а Святого Миколу - судили б за хуліганство і дали б два місяці адмінарешту, якби дзвінок з відповідним проханням пролунав би із АП.


Бо суддями нині керують два фактори: гроші і політична конк'юктура.

Чесні судді бувають, звісно, але це надзвичайна рідкість. Як тварини Червоної книги. Альбіноси системи. Білі ворони у гніздах кривосуддя.

***
Судова реформа - без сумніву, потрібна. Хоча абсолютно справедливі застереження щодо посилення ролі Президента у призначенні і звільненні суддів через його вплив на Вищу раду правосуддя.

З іншої сторони - Порошенко і так має сьогодні найбільший вплив на суди (про це буде далі), а внаслідок прийнятих парламентом змін більше шансів принаймні частково зачистити суддівську вертикаль від корумпованих та одіозних персонажів.

А тепер про головне - про причини, чому Порошенко має такий вплив на суддів усіх рівнів. На тих самих суддів, на яких впливав Янукович. На тих самих суддів, на яких впливав ще дідусь Кучма.

Бо ці покидьки у мантіях готові служити кому завгодно. Згадані вище два фактори штовхають тих, хто має вершити правосуддя - і вони натомість продають душу дияволу, виправдовуючи злочинців і караючи невинних.

Карабані, бурбели, чауси, літвінови калічать людські долі і чинять шкоду державі. Неймовірну шкоду.

Тому вкотре переконуюсь: одна з наших найбільших помилок у тому, що після Майдану ми не повісили з десяток найбільш одіозних суддів і з десяток найбільш одіозних прокурорів.

Але стовпи на Хрещатику лишилися. А вічної влади не буває.

Гарного вечора, друзі!


Андрій Лозовий,

Народний депутат України,

Заступник лідера Радикальної партії



Источник: http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://censor.net.ua/b4817

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція,судова реформа,Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,правосуддя,Петро Порошенко,судді
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.