Покровитель політв’язнів

19 грудня 2016, 22:09
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
2
93

У день Святого Миколи молився за вільну, сильну і заможну Україну біля його ікони у Домініканському соборі Львова (нині - Церква Святої Євхаристії УГКЦ).


 


Фантастичне місце дивної краси, намолене поколіннями за понад 600 років...

Дякую отцеві Любомиру за зворушливу проповідь, яка нагадала мені одну схожу історію з свого життя, про яку напишу іншим разом.

Взагалі Микола Мир-Лікійський - для мене особливий Святий. Кожного дня молюсь біля однієї з ікон вже багато років. Улюблені - маленька у Володимирському соборі (ліворуч від мощей Священомученика Макарія, ближче до вівтаря) і чудотворна у Феодосійському монастирі (ліворуч, з дарами).

Його життя було неймовірним. Учасник Нікейського Собору, під час якого вдарив по голові свого опонента Арія. Через що був заарештований, але до закінчення Собору звільнений і виправданий - за нього заступилась сама Богородиця, яка явилась індивідуально увісні кожному з учасників Собору, хто проводив репресії проти Миколи Мир-Лікійського.

Святий Микола - покровитель воїнів, політв'язнів, помилково звинувачених, мореплавців і подоріжних, рибалок, купців, злодіїв, що розкаялись, фармацевтів, лучників.

***

 

Привітали з Миколайчиком родину нашого загиблого на Східному фронті земляка, Героя Олександра Бойка: дружину пані Світлану, сина Олександра і донечку Богдану.

Уродженець Клеваня Олександр В'ячеславович Бойко був старшим навідником міномету 93 бригади ЗСУ. Загинув у Пісках у 2015 році.

Певен, тато на небі гордиться своїми дітьми: Богданочка допомагає мамі у всьому. А Сашко, хоча йому всього 17 - вже справжній голова сім'ї і чітко розуміє, що несе відповідальність за своїх.

Серед інших подарунків була і монета від Олега Ляшка - її презентував Олександру. Як старшому.

 

***

 

Георгій Лозовий цього року був не чемний, і Миколай записав у своєму органайзері, що цьому малому треба принести різочку.

Але дядя Андрій усе порішав із Миколаєм, домовились про мирову угоду, різочку списали як не годну в користуванні (залежалась на різочковому складі ніби, термін придатності давно минув) - і Жора замість різочки навіть отримав конфети за рахунок свіжого траншу кредиту НБФ (Небесного валютного фонду). Як Андрій домовлявся - не питайте, комерційна таємниця, точніше не комерційна, а корупційна.

Жартую, звичайно. Із Святими не домовишся. І по-чесному Георгій - гордість родини. Дуже гарно вчиться (особливо - українська мова та english), не має поганих оцінок взагалі, не курить, не бухає, чемно себе поводить, ходить на плавання і комп'ютерні курси, допомагає мамі і бабусі по господарству, потихеньку вчить нашу історію, щоб бути справжнім українцем. Тому ніякої різочки бути не може в принципі. На відміну від багатьох дядіних колег, які на різочку однозначно заслужили .))

 

***

 

Колись на Миколая мені, геть малому, подарили плюшевого тиранозавра. О, яке це було щастя! Хіба дорослі вміють радіти так щиро і сильно, як малеча?..

Потім вдома з'явився живий бульдог і сожрав тиранозавра з особим рвєнієм. Шо поробиш, у жорстокім світі виживає сильнєйший.

 

***
Кожна дитина чекає на подарунок.

Якщо є хоча б мінімальна можливість привітати тих, хто особливо потребує турботи - зробіть це обов'язково.

Не тільки сьогодні.

У Миколая багато роботи і дуже напряжний графік. Телефон глючить через надмірну кількість повідомлень. І на WhatsApp пишуть, і на Viber, і на Telegram, і в Facebook. Він не встигає скрізь прийти вчасно (ще й пробки на дорогах), може прийти і завтра, і в понеділок, і на тижні...

***


Вихованці школи-інтернату в Клевані на Рівненщині. Подаркі получили усі.

 

***


Правилом віри і образом лагідности, учителем повздержности явила тебе твоєму стаду всіх речей істина. Ради цього придбав ти смиренням високе, убогістю — багате, отче, священноначальнику Миколаю. Моли Христа Бога, щоб спаслися душі наші...


Андрій Лозовий,

Народний депутат України,

Заступник лідера Радикальної партії



 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,Донбас,День святого Миколая Чудотворця,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Святий Миколай,інтернат,схід,рівненщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.