Навіщо США примусили JIT звинуватити Росію у катастрофі Боїнга MH17?

14 жовтня 2016, 16:25
Власник сторінки
2
160
Навіщо США примусили JIT звинуватити Росію у катастрофі Боїнга MH17?

Фактаж зі звіту 28 вересня за своєю суттю не має ніякої цінності. Виникає питання: навіщо США змусили JIT звинуватити у катастрофі Боїнга Росію?

              У світлі останніх подій на міжнародній арені, які активно мусуються у ЗМІ, цікаво з'ясувати, навіщо була розгорнута така активна антиросійська кампанія: Олімпійські ігри і WADA, Сирія та гуманітарний конвой ООН, Договір по плутонію, і, нарешті, Боїнг MH17 та звіт JIT.

            Фактаж зі звіту 28 вересня за своєю суттю не має ніякої цінності. До нього увійшли казки від Bellingcat, обґрунтовані недоведеними фактами, та мультфільми про розмови "Санича" та "Іванича". Проте цього виявилося достатньо ангажованим ЗМІ для гучних заголовків: "Боїнг був збитий з російського БУКу", "Комісія довела причетність Росії до катастрофи MH17". Виникає питання: навіщо США змусили JIT звинуватити у катастрофі Боїнга Росію?

1. Наближаються президентські вибори у США. Дональд Трамп, кандидат від партії Республіканців, має значний успіх серед американських виборців та встиг створити собі образ лояльного російській політиці лідера. Така ситуація категорично не влаштовує Білий Дім. Найкращий вихід – звинуватити Росію у катастрофі Боїнга та у багатьох інших "злочинах". Результат: американське суспільство обурене, Хіларі Клінтон, кандидат від партії сьогоднішнього президента – у лідерах.

2. Все більше держав вже майже відкрито виступають проти продовження антиросійських санкції. Італія, Греція, Кіпр, Словаччина, Угорщина…Така тенденція категорично заперечує намірам та бажанням все того ж Білого Дому. Що робити? Створити з "ні звідки" докази приналежності Росії ЗРК "БУК", який збив MH17, та причетності ЗС РФ до діяльності ополченців на України, засновані на "мутних" відео та аудіо записах з YouTube та безглуздих вигадках Bellingcat. Привід для незаперечного продовження санкцій для Росії готовий.

3. Обстановка у Сирії на сьогоднішній день складається таким чином, що легітимна влада у коаліції з Росією практично створила умови, за яких терористичні угрупування у регіоні можуть припинити своє існування, а Башар Асад залишиться єдиним правителем. Знову ж таки, це не є вигідним для США у зв’язку з посиленням російського впливу на Близькому Сході. Тому Білий дім призначає винуватцем у загибелі мирного населення та військовослужбовців коаліції у Алеппо Росію, обтяжуючи її "провини" Боїнгом. На фоні гучних звинувачень у ЗМІ починає серйозно обговорюватись питання про перегляд права вето для постійних членів Ради Безпеки, у тому числі для Росії.

Усе вищезазначене у черговий раз підтверджує, що послабити та підкорити Росію – ось "блакитна мрія" Білого дому. Єдине, що не було враховане американськими політтехнологами – це відсутність доказів, а весь світ чудово розуміє, що звіт від 28 вересня годиться лише для заголовків західних ЗМІ, у той час як США користується створеною істерією задля того, щоб підтримуючи образ Кремля-агресора, просувати антиросійську політику.

Оригінал: http://my.obozrevatel.com/politics/68752-navischo-ssha-primusili-jit-zvinuvatiti-rosiyu-u-katastrofi-boinga-mh17.htm
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,санкции,падение Боинга 777
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.