Президент Ізраїлю повинен вибачитись

28 вересня 2016, 18:01
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
4
494

Написав заяву про припинення повноважень заступника керівника групи міжпарламентських зв'язків "Україна-Ізраїль" як знак протесту проти приниження українців з вуст президента Ізраїлю Реувена Рівліна.


Хто ще не знає - Рівлін з трибуни Верховної Ради звинуватив українців у посібництві нацистських злочинам. Відбулось це під час парламентських слухань на тему вшанування трагедії Бабиного Яру, де вбивали і українців, і євреїв, і ромів.

Вважаю, що усе прогресивне українство мусить бити в набат на увесь світ і вимагати вибачень від Реувена Рівліна.

Ізраїль - фантастична країна, у яку я закоханий по-справжньому.

Ізраїль - без сумніву, приклад для України, перш за все, у національній безпеці та обороні, економіці, патріотизмі і захисті своїй культурних цінностей.

Але дружні відносини між державами можуть бути побудовані лише на взаємній повазі та підтримці. Нині ж виходить так: Верховна Рада визнала Голокост геноцидом євреїв ще у 2008 році, Кнесет - не визнав Голодомор геноцидом українців досі.

Натомість ми чуємо відверті приниження нашої нації з вуст ізраїльського президента під час його візиту в Україну...

Чи можна уявити, що український президент під час візиту в Ізраїль з трибуни Кнесету звинуватить євреїв у Голодоморі? Таке годі й уявити! А принижувати українців і обзивати їх, виявляється, можна.

Особливо болісно, що вище керівництво нашої держави досі змовчало ганебну поведінку Рівліна. Петро Порошенко, не розумію, чому ви це змовчали - Ви президент України чи ні? Якби ви з трибуни Кнесету звинуватили євреїв у Голодоморі - вас камінням закидали б прямо у парламенті.

***
Тож давайте брати приклад з Ізраїлю і захищати свої національно-культурні цінності. І не дозволяти себе принижувати.


Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка


Источник:http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://censor.net.ua/b3874

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: президент,геноцид,парламент,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,євреї,Бабин Яр,Голокост,Ізраїль,Петро Порошенко,нацисти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.