Чи стане Україна найбіднішою країною в світі у наступному десятилітті?!

22 вересня 2016, 23:03
Власник сторінки
0
184

Відповідає американський фахівець Peter Flom, Independent statistical consultant, New York University

Пропоную Вашій увазі відповіді на поставлене запитання (Would Ukraine become the poorest country in the world in the next decade?) (https://www.quora.com/Would-Ukraine-become-the-poorest-country-in-the-world-in-the-next-decade)
1. Це не найбільш корупційна країна (142 місце зі 175). 
It's not the most corrupt country. It is 142nd out of 175 according to 
How corrupt is your country? 

2.
Корупція, звичайно, негативно впливає на державу, але це не єдиний фактор, що призводить до бідності, є й інші - природні ресурси, географічне розташування, рівень розвитку економіки тощо (від себе - хибна економічна модель розвитку, вигадана фінансистами якраз для таких лузерів як наша еліта).  
Corruption certainly isn't good for a country, but it's not the only thing that leads to being poor - there's natural resources, geographic area, level of development and so on.

3. Україні необхідно пройти довгий шлях для того, щоб стати справді найбіднішою. Ключовим показником при цьому є ВВП на душу населення. З цієї точки зору Україна є 106 у Світі (8668 дол.США на душу). Найбідніша країна - це Центральна Африканська Республіка з 607 дол.США
Right now, Ukraine would have a long way to go to be the poorest.  One measure is GDP per capita. On that measure, Ukraine is 106th, with a GDP per cap of $8668.   The poorest country is Central African Republic, at $607 per cap.

Мій коментар:
-американський фахівець не дає відповіді на поставлене запитання: може бути все. Водночас, заспокоює українців, що не все так погано, адже навіть у найбіднішій країні Африки живуть люди. І навіщо якимсь українцям добре жити?! Справді, про виключність американців і державу на пагорбі в океані хаосу полюбляє говорити найдемократичніша з демократів Х.Клінтон. Радіймо, що до нас ще не повернулося Трипілля і дякуємо. Знаєте, мені завжди смішно коли Путін говорить росіянам, що не жалійтеся на життя, оскільки в Україні все набагато гірше. Хочеться сказати: злодію, є такий показник як національне багатство. І рівнятися вам треба по США, Канаді, КНР з форою останнім двом, адже у них немає Сибіру. 
-порада владі - для підвищення рейтингів України (демонстрації своєї роботи в очах старших колег) необхідно терміново зменшити кількість душ в Україні! Терміново! І тут, як кажуть, всі средства хороши! І тарифи, і податки, і ціни на ліки, і мед.реформа, і пенсії. Проблему треба вирішувати комплексно! 
-правильна розтановка акцентів. Головна проблема - це бідність! А корупція - лише один із факторів, що її зумовлюють. І усунення цього фактора не вирішує проблему бідності! Адже додаткові надходження до бюджету обрані пустять на обронні та інші прожекти, а прості люди будуть давитися слиною.
-корупція - це практичне питання. З нею або боряться, або ні. Тим паче є світовий досвід (відрубують руку, розстрілюють, застосовують презумпцію вини, майно того, хто приймає хабар, передають тому, хто дає, всім відвідувачам держ/комун-установ щомісячно надсилають анкети (з прізвищами чиновників, які їх обслуговували) та пропонують повідомити про факти корупції, іншу їх недоречну поведінку). Це ще питання відповідальності: безвідповідальність - шлях до корупції. Тобто, за ефективність використання коштів (у т.ч. на з/п) треба звітувати і якщо результатів немає - до побачення! 
-політики, які живуть як олігархи у бідній країні, ніколи (!) її не врятують. Бо різна психологія. На це здатні тільки ті люди, які відчувають пульс країни, їздять громадським транспортом (без корони), подають чесні декларації, які не хочуть жити в квартирах по 200 кв.м. І яким не потрібні мерси та мальдіви - духовно розвиненій людині і без цього можна добре жити, навіть якщо є надлишок грошей, - вони все роблять для того, аби в Україні був свій мерседес, найкращі курорти та, зрештою, в усьому світі була Україна! 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Украина-США,корупция,корупція в Україні,кризис в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.