Заява Партії захисників Вітчизни щодо проведення пісенного конкурсу "Євробачення

08 вересня 2016, 14:58
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
2
325

Заява Партії захисників Вітчизни щодо проведення пісенного конкурсу "Євробачення -2017"

Заява Партії захисників Вітчизни щодо проведення пісенного конкурсу "Євробачення -2017"

 

В Партії захисників Вітчизни вважають, що майбутній пісенний конкурс Євробачення-2017 варто провести не в Києві, а в одному з регіональних центрів.

Впевнені, що Україна проведе Євробачення дуже навіть вдало. Це створить можливість прорекламувати й інші красиві міста, просуне туризм і регіональний розвиток, створить нові робочі місця.

Євробачення – це не просто статусний захід, а реальна промоція країни, сприяння підвищенню туризму, залучення нових інвестицій та робочих місць. Майбутній конкурс слід розцінювати не як тягар, а як реальну серйозну можливість. Йдеться не лише про економічне, а й важливе політичне значення цього заходу. Регіональні центри з потенційного проведення Євробачення можуть принести куди більше користі, ніж Київ. Саме для Львова, Одеси, Дніпра та Херсона є більш важливим лобіювання їхнього міського бренду на національному та міжнародному рівнях.

В Партії захисників Вітчизни приходять до висновку, що найкращим варіантом для проведення пісенного конкурсу Євробачення - 2017 необхідно провести саме в місті Одеса.

Одеса випереджає інші міста практично по всіх позиціях: наявність майданчика, розвинена інфраструктура, мільйони туристів, статус культурної і туристичної столиці – все це говорить про те, що Євробачення-2017 повинно проходити тільки в Одесі.

Київ – столиця, незалежно від того, пройде там Євробачення чи ні, там завжди будуть найбільші концерти, туди гарантовано приїдуть виступати відомі артисти, так чи інакше Київ завжди буде розвиватися. Одеса ж – курортне місто, в Одесі все влаштовано трохи інакше. В останні кілька років Одеса застопорилася, це вам скаже будь-який одесит. Начебто відновився і збільшився потік туристів, начебто багаторазово зріс місцевий бюджет, а місто переминається з ноги на ногу, немає ривка вперед. Саме такий ривок зможе забезпечити регіону проведення Євробачення. За часів окупованого Криму, коли Одеса стала центральним морським курортом для всієї України, не віддати їй таку можливість було б злочином. Отримавши Євробачення, Одеса перетвориться, засяє з новою силою, тому і кияни, і дніпровці, які приїдуть сюди ще не раз, отримають сервіс нового, більш високого рівня й абсолютно точно не пошкодують про те, що їх рідні міста поступилися цим почесним правом Одесі.

Одеса є багатонаціональним, європейським містом з багатими культурними традиціями і дивовижною історією. Одеса - місто, яке вже має досвід проведення фестивалів світового рівня. Це - Міжнародний кінофестиваль, Odessa Jazz Fest, Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "Два дні і дві ночі нової музики". Значною перевагою є і той факт, що Одеса розташовується на березі моря і забезпечена необхідною туристичною інфраструктурою.

А проведення Євробачення в наступному році в Україні – це великий крок для популяризації нашої країни у світі. Адже за кордоном про нас говорять багато негативного, в тому числі і те, що у нас фактично йде війна, розруха. Але перемога Джамали показала, що у нас є і великий позитив, є переможниця. Тепер нам треба буде показати і довести, що ми гідно зможемо провести це свято.

Церемонію офіційного відкриття (закриття) Конкурсу – прохід по червоній доріжці офіційних делегацій можна здійснити на модернізованій Аркадіївській алеї, яка веде до берега Чорного моря. Офіційна частина відкриття та концертно-розважальна програма може бути проведена на вибір у двох розважальних клубах у туристично-рекреаційному районі міста – Аркадії. 

Провести офіційні вечірки Євробачення можна на території Євроклубу, який може розташуватися в Аркадії, Зеленому театрі чи на стадіоні «Спартак». 

Організація і функціонування Містечка Євробачення можливе на Приморському бульварі або в Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка. 

Крім цього, місто запропонувало організувати спеціальний маршрут круїзного лайнера від країн Європи до Одеси, який доставить туристів і гостей конкурсу в Одесу. 

У період самого заходу лайнер можна буде використовувати як готель або ще одну локацію майданчика Євромістечка. 

Одеса як одне з найпривабливіших міст України в період проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 пропонує надати більш ніж 50 екскурсійних програм для учасників і гостей Конкурсу, тому кожен гість міста знайде відпочинок на будь-який смак. 

Для проведення пісенного конкурсу розроблений бренд Євробачення в поєднанні з брендом Одеси, який буде розміщений на рекламно-інформаційній та сувенірній продукції. 

Для розміщення делегацій та глядачів Конкурсу Одеса готова надати понад  240 об'єктів тимчасового розміщення з номерним фондом 6,7 тис. номерів і 23 корпусів, розрахованих на 14,7 тис. місць, серед яких: 

- готелі – 85 од. (номерний фонд - 5497, місць - 11370); 

- міні-готелі, бутік-готелі та ін. - 88 (номерний фонд - 1005, місць - 1904); 

- апарт-готелі, апартаменти - 36 (номерний фонд - 172, місць - 407); 

- хостели - 32 (місць 1032). 

Однією з головних вимог конкурсу для приймаючих міст є забезпечення зручної транспортної інфраструктури. За цим критерієм Одеса відповідає вимогам міста-господаря проведення Конкурсу, оскільки в Одесу можна доїхати усіма видами транспорту. У вересні 2016 року відкривається новий термінал Міжнародного аеропорту Одеса, працюють Одеський морський торговельний порт, залізничний вокзал, 3 автовокзали міжнародного сполучення. 

Загальна площа чотириповерхового нового терміналу Міжнародного аеропорту Одеса становить 28 тис. кв. м, площа залів вильоту забезпечить комфортне розміщення пасажирів 12 рейсів одночасно, пропускна здатність термінального комплексу складе 3 млн. пасажирів на рік. 

Транспортне сполучення з Ареною і офіційними готелями забезпечуватиметься за допомогою міського громадського транспорту (трамваї, тролейбуси, маршрутні таксі). 

Саакашвілі на спільному брифінгу з Трухановим запевнив, що гостям в Одесі буде спокійніше: «Кажуть, що в Одесі небезпечно, а в Києві – безпечно. Це при тому, що за останній час у Києві сталося кілька гучних вбивств і терактів, таких як вбивство Павла Шеремета. Мене не радує, що в Києві небезпечно, але там реально набагато небезпечніше, ніж в Одесі".

Щодо спорудження критої арени. Проводити Євробачення у Одесі пропонують на футбольному стадіоні Чорноморець, який було відкрито ще 1936 року, а 2011 реконструйовано.  Його доведеться модернізувати і добудувати тимчасовий дах. Відповідальним за будівництво призначили молодого віце-мера Павла Вугельмана. На презентації одеського проекту в Києві він розповів, що вдосконалювати Чорноморець буде швейцарська компанія Nssli з 75-річним досвідом роботи, яка будувала спортивні об'єкти на п'яти Олімпійських іграх і тричі брала участь у підготовці до Євробачення. Окрім швейцарських фахівців Одеса обіцяє залучити і німецьких з компанії Neumann&Mller, які забезпечать Євробачення концертним обладнанням.

Офіційний сайт стадіону «Чорноморець» зараз наводить такі дані:

34164 – місткість стадіону;

493 місць для преси;

98 місць для людей з обмеженими можливостями (зокрема і для тих, хто їх супроводжує – 48);

60 корпоративних лож (1602 місця);

558 місць на VIP трибуні для почесний гостей;

На 68 представників ЗМІ розрахований конференц-зал стадіону;

1020 – кількість посадкових місць в ресторанах, барах і кафе стадіону;

449 паркомісць в підземному паркінгу.

Наступна вимога – достатня кількість місць для делегацій, гостей та преси – теж певно не стане перешкодою для Одеси, яка звикла до туристів. Згідно з даними Агентства з питань інвестицій та розвитку Одеської ОДА, станом на вересень 2015 року в Одесі нараховується 276 готелів з номерним фондом 7 тисяч номерів на 16,5 тисяч місць. В області – ще 489 готелів з номерним фондом понад 12 тисяч номерів на більше, ніж 28 тисяч місць.

Одеські керівники наголошують, що інфраструктурою Одеса не поступається іншим претендентам. «Зараз одеський аеропорт наближається до рівня аеропорту «Бориспіль». Крім того, ми ведемо переговори з низкою лоукостерів. Будуть субсидуватися чартерні рейси, тому ціни на квитки будуть низькими. Ми отримали гарантію, що у березні наступного року відкриється новий авіа-термінал», - запевнив Міхеіл Саакашвілі.

До того ж не слід забувати і про Одеський морський вокзал, де зможуть одночасно пришвартуватися 5 морських лайнерів, а це - ще 15 тисяч місць для гостей Євробачення.

Як бачимо, в нас не буде причин хвилюватися за престиж України як господаря Євробачення у будь-якому випадку. Питання зараз стоїть трішки інакше – для кого зараз це важливіше? І воно очевидно риторичне. У нас тимчасово забрали Крим, і це стало поштовхом для ще більшого розквіту Одеси та її патріотичної згуртованості. А Євробачення-2017 підніме нашу «жемчужну у моря» вже на вищий рівень – як не як, а знайшовся привід виділити гроші на покращення інфраструктури і проконтролювати їх. Звичайно, атмосфера Одеси вже стала брендом у нас і наших сусідів, та хочеться, щоб вона стала брендом і для всієї Європи.

Додаткових плюсів місту додає те, що в цей період тут святкуватимуть День міста, тож іноземним гостям буде на що подивитись.

Вважаємо, що в цей непростий час для України Євробачення може стати тим трампліном, тим промінчиком, який принесе нам зміни на краще. 

У сухому залишку найбільш відчутним «доходом» від Євробачення в Україні стануть аж ніяк не надприбутки, а репутаційне надбання.

Ми отримаємо довгостроковий ефект, який підтримує позитивний імідж країни.

Партія захисників Вітчизни закликає Уряд України на чолі з В. Гройсманом, Міністерство культури в особі Міністра Є. Нищука, Президента України П.О. Порошенка зупинити підкилимні розборки з визначення переможця конкурсу, припинити тиск на конкурсну комісію на чолі з Головою - Гендиректором Національної телекомпанії України З. Аласанію і прийняти виважене рішення на користь найбільш зручного міста для проведення Євробачення-2017 - міста-героя Одеси з метою патріотичного, економічного, туристичного розвитку регіону.

 

 

 

 

 

Голова Партії захисників Вітчизни                                              Юрій Кармазін

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юрій Кармазін,євробачення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.