Заява з нагоди річниці діяльності Національної поліції

25 серпня 2016, 16:01
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
1
268

Заява Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України з нагоди річниці діяльності Національної поліції

Щиро бажаємо працівникам Національної поліції щастя, міцного здоров’я, натхнення, професійного росту, родинного тепла та затишку, успіхів в сьогоднішньому посильному служінню в ім’я України, якій потрібен Ваш багатий життєвий досвід, Ваші високі моральні якості.
Водночас, аналіз Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України діяльності новоствореної поліції показує, що виконання реформи є шкідливим для України та всього Українського Народу.
Українському Народу майже щодня стверджують про проведення шаленої реформи з формуванням нової поліції.
Широко рекламована реформа правоохоронних органів призвела до неконтрольованого зростання злочинності в країні з паралельним зниженням зростання розкриваності злочинів.
Влада підносила запуск нової поліції, який відбувся 4 липня 2015 року, як одне зі своїх головних досягнень. Але минув рік, і ми бачимо, що ця реформа провалилася, адже криміногенна ситуація в країні погіршується з кожним днем.
Стан протидії злочинності свідчить про низку негативних тенденцій, зокрема збільшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів певних категорій при одночасному зниженні їх розкриття.
У шести регіонах держави кількість нерозкритих розбійних нападів істотно збільшилася: в Тернопільській — у 8, Харківській, Хмельницькій, Херсонській та Черкаських областях — у 3 рази.
Не краща криміногенна ситуація й в столиці України. Навіть після створення нової поліції за рік кількість злочинів в публічних місцях зросла на 58%, крадіжок — на 54%, угонів — на 20%, грабежів — на 24%, вбивств — на 500%.
У Києві за 6 місяців 2016 р. зареєстровано 4 тис. 173 квартирні крадіжки, з яких розкрито 426, тоді як за аналогічний період 2015 р. зареєстровано 3 тис. 184 пограбування квартир, з яких правоохоронці розкрили 358.
В центрі столиці внаслідок вибуху загинув журналіст Павло Шеремет, після чого було створено слідчо-оперативну групу, яку очолила Голова Національної поліції Хатія Деконаїдзе. Однак, після кількох тижнів розслідування жодних результатів слідство не дало.
Суттєве послаблення протидії злочинності спричиняє підвищенню рівня зухвалості злочинів через створення у них умовного почуття безкарності, що у свою чергу, призводить до вчинення більш тяжких злочинів, та, за відсутності дієвої реакції поліції, негативно впливає на рівень довіри суспільства до правоохоронної системи зокрема.
Найнебезпечніша тенденція — істотне зростання тяжких та особливо тяжких злочинів. За даними Генпрокуратури, в 2013 році в Україні було зафіксовано 13 тисяч особливо тяжких злочинів, в 2015 р — вже 21,5 тисячі. Число умисних вбивств за останні роки зросло з 5,9 тис. до 8,2 тис. Збільшилася кількість випадків викрадень людей.
Нещодавно стало відомо, що в Києві в кількох кварталах від МВС відбулося зібрання «злодіїв у законі», на якій були присутні більше двадцяти представників злочинних угрупувань з усієї Європи.
Крім того, також необхідно враховувати так звану латентну злочинність, коли повідомлення про вчинений злочин не вноситься до Єдиного реєстру досудових розслідувань з будь-яких причин. Наприклад, громадяни не звертаються до правоохоронців.
Зубожіння народу підштовхує людей на слизьку доріжку отримання легкого збагачення злочинним шляхом. Крім того, з потоком переселенців до мирних міст потрапили й кримінальні елементи з Донбасу.
Зазначаємо, що патрульна служба це 10% відсотків тих функцій, які виконують органи внутрішніх справ. А карний розшук? А слідство? Зарплата слідчого-оперативника з вищою юридичною освітою — 4000 грн, тоді як патрульні отримують від 6100, а «реформатор»-очільник Нацполіції 97 тис. грн.
Лякає не сам факт збільшення росту злочинності. Не поліпшення професіоналізації у злочинців. Злочинність не стала більш кваліфікованою. Злочинність стала примітивною, масовою тільки внаслідок того, що правоохоронні органи належно не протистоять. Держава не протистоїть.
Розгул вуличної злочинності в Україні вийшов на рівень початку 90-х років минулого століття. Квартирні крадіжки, розбійні напади на людей, магазини, відділення банків, інкасаторів, крадіжки автомобілів стали майже звичним явищем. Вкрай негативно на зростання злочинності впливає політичний популізм нинішньої владної коаліції.
Зростання рівня злочинності є прямим наслідком недолугої соціально-економічної політики нинішньої влади.
Констатуємо, що вже новою, реформованою поліцією грубо порушуються права людей. Одним із кричущих фактів стали намагання залякати адвоката Целовальніченко Н.Є., намагаючись, всупереч міжнародним конвенціям, притягнути її до адміністративної відповідальності, склавши протокол про адмінправопорушення.
Нещодавно Верховною Радою України був прийнятий Закон України № 3413 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання)», так званий Закон Савченко, згідно з яким 1 день перебування в СІЗО зараховується як за два дні відбування покарання в місцях позбавлення волі. Зазначаємо, що вказаний Закон може бути застосований до 50 тисяч засуджених, із них 3000 за тяжкі злочини та 1800 за особливо тяжкі злочини. Вказаним Законом вже скористалися суддя-"колядник" Зварич, 9 членів ОЗУ Марьянчука, на рахунку яких 48 вбитих, серед них – вбивство Голови арбітражного суду Одеської області Бориса Віхрова, замах на вбивство слідчого Генпрокуратури Галини Климович, вбивство президента компанії «Біпа-Мода» Аркадія Табачника. Найбільш резонансним злочином стало вбивство генерального директора компанії «Антарктика» Валерія Кравченка та вбивство головного редактора «Вечірньої Одеси» Бориса Деревянка... Згідно Закону вийшли на волю псевдолікарь-вбивця Слюсарчук, відомий як Доктор Пі, депутат Лозинський, а також один з організаторів афери «Еліта-центру» Волконський.
Але найгірше те, що кілька колишніх в’язнів щойно вийшовши, знову скоїли злочини. Тільки з литоспада 2015 року було заарештовано 633 особи, які вчинили тяжкі й особливо тяжкі злочини вже після звільнення по Закону «Савченко». Про що це свідчить? Влада, заробляючи собі політичні бали на розрекламованій реформі МВС та прокуратури змінила фасад, не змінивши суть. Людям просто замилили очі новими патрульними на машинах з «мигалками» видавши це за реформи, проте за рік ми побачили лише імітацію бурхливої діяльності.
А все через те, що прикриваючись «люстрацією» позвільняли тисячі професіоналів. Викинули на вулицю дільничних, слідчих-криміналістів, тобто людей, які мали великий досвід боротьби з організованою злочинністю та бандитизмом. Розваливши правоохоронну систему нинішнє її керівництво спровокувало зростання злочинності, що є злочином перед громадянами країни. В цивілізованій країні керівництво Міністерства внутрішніх справ за такий результат реформ вже пішло б у відставку добровільно.
Ще однією з основних причин сплеску злочинності є тотальне зубожіння населення, слабкість правоохоронних органів та війна на Донбасі. Жодне з цих завдань нинішня влада вирішити не може.
Відповідно до статті 7 Закону України «Про основи національної безпеки» основними реальними та потенційними загрозами національній безпеці України, стабільності в суспільстві є поширення корупції в органах державної влади, зрощення бізнесу і політики, організованої злочинної діяльності.
З метою ліквідації існування загроз основам національної безпеки Коаліція позапарламентських політичних партій та громадських організацій ВИМАГАЄ від Президента України та Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, Міністра внутрішніх справ України:
1. НЕГАЙНО відправити у відставку очільника Національної поліції Хатію Деконаїдзе із займаної посади за непрофесійність та некомпетентність, незабезпечення безпеки Українського Народу, імітацію проведення реформи правоохоронних органів;
2. Вимагати від Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова терміново надати звіт суспільству щодо криміногенної ситуації в Україні та реальних шляхах її подолання;
3. Негайно скасувати Закон 3413 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання)», як непрофесійний і шкідливий для Народу України, або внести до нього зміни, які б виключили його застосування до осіб, вчинивших вбивства, зґвалтування, розбої, вчиняли акти тероризму, або дії, направлені проти державної незалежності та територіальної цілісності, державну зраду, шпигунство.

З повагою,
В.о. Голови Координаційної Ради
Коаліції позапарламентських
політичних партій та громадських
організацій Юрій Кармазін

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: поліція,Юрій Кармазін,коаліція,Надежда Савченко,Хатия Деконаидзе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.