РОСІЙСЬКОМОВНИЙ ПАТРІОТ УКРАЇНИ

23 серпня 2016, 13:45
Власник сторінки
0
152

В ці дні Україна наближається до свого двадцяти п’яти ліття. В такі ювілейні періоди прийнято, хоча б коротко, підводити підсумки.

На наш погляд, варто відмітити те, що об’єктивно за чверть століття сміло та впевнено увійшло в життя молоде покоління, що народилось і виросло вже у Незалежній Україні. Воно вільне від радянського минулого, як доброго так і поганого. Це покоління майбутнього України, діти і внуки якого стануть лицем Вільної України 21 століття.

Пройшли й суб’єктивні позитивні зміни, які характеризуються тим, що подавляюча більшість тих, хто підтримує українську Незалежність географічно збігається з лінією проведення АТО та адміністративним кордоном із Кримом. Сьогодні на фронті, серед тих хто захищає Україну половина розмовляє російською мовою, щоденно воюючи з тими, хто хоче нав’язати нам путінський «русский мир». В закостенілому Кремлі не можуть збагнути, як може існувати російськомовний патріот України, адже всі, хто розмовляє російською, за кремлівськими переконаннями, є їх співвітчизниками? В імперській свідомості прибічників Путіна не вкладається розуміння того, що український росіянин, як правило, народжений в Україні, або навіть і в іншому місці, ставши її громадянином, серцем відчув, що саме Україна є його Батьківщиною. Тут він живе, ростить дітей та внуків, тут його багатонаціональна українська родина. Саме в Україні він збирається зустріти останні дні свого життя. Яскраве явище російськомовних патріотів України є одним із найбільш значимих підсумків українського чверть вікового ювілею державності.

Саме російськомовні патріоти України питають у Путіна, навіщо він прийшов з війною в Україну, навіщо споганив українсько-російську дружбу. Саме російськомовні патріоти України придумали вбивчий речитатив про Путіна, як «ху...ла». Він так і залишиться в історії Українського народу – «хулом». На більше не заслужив. Без російської пропаганди, яка щоденно вмиває Путіну його закривавлене обличчя і руки, в Україні він виглядає натуральним «ху...лом». Взагалі, в історії України катів Українського народу називали по різному - і курвою, і кукурузником, і катом, але «ху-лом» ката названо вперше. Це напевно тому, що саме російськомовному патріоту України найбільш рельєфно видно всю глибину злочину Путіна проти України і Росії. В Росії – це ще не усвідомили, бо коли усвідомлять, тоді почнеться великий російський бунт.

Неоголошеною агресією проти України Путін нас, того не бажаючи, об’єднав і прискорив формування української політичної нації від Заходу до Сходу. Україну Путіну не знищити, вона вже має достатню ступінь стійкості. Україну Путіну вже не викинути із світової історії і Кремль вже не зможе беззастережно перекручувати історичні факти українського славного минулого, приписуючи їх собі.

Російськомовний патріот України перейняв потребу в демократії й психологію демократії, яку так боїться Путін та його оточення. Російськомовний патріот України голосує за європейський вибір, йому не потрібен «тайожний союз», він відчуває себе людиною і хоче жити серед вільних європейських громадян. Йому до вподоби саме українська ідентичність, адже за нею майбутнє.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.