П'ять років

11 серпня 2016, 22:20
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
3
698

Після цього посту мене, мабуть, виженуть з партії, але все правда - слово в слово.

_______

...а всі ледь не забули.

5 років тому з готелі "Козацький" пройшов перший з'їзд Радикальної партії.

"Этот день мы приближали, как могли" (с).

Думаю, вже прийшов час розповісти всю правду про цей день. Хотів написати: "історичний день" - і щиро так вважаю, але не мені судити. Скажуть прийдешні покоління, якщо ми це зможемо заслужити.

Спочатку - передісторія.

_____
Шо таке Ляшко?

Персонаж напрочуд цікавий. Настільки відповідає своєму часу, що точно потрапить у межичас, як писав Загребельний.

Невисокого зросту. Худорлявий. Зараз, правда, поправився (‪#‎важка_депутатська_доля‬). З широким плечем - хоча спортом не займається взагалі, знаю точно - і з патологічно величезними - геть не пропорційними зросту і статурі - долонями. Вони дуже доглянуті (трошки сибарит), але чітко говорять про те, що це сільський пацан, який працював у колгоспі, водив трактор і їб#шив на буряках (хто знає - це чисте пекло).

З дуже низьким, грудним голосом шамана, який причаровує. Бабусі мліють. Молоді дівчата - теж. Заздрю. І це точно не статус притягує. Бо я встиг закарбувати в пам'яті часи, коли його рідко де впізнавали. Згадалося, як десь в 2011 один підстаркуватий італієць на бентлі клеїв за сусіднім столиком у "Фелінні" двох студенток, одна раптом пересіла за наш столик і почала питати пана Олега: "Молодой чєловєк, как вас зовут?", "Валєра", "Валєра, у вас такіє глаза... Как прорубь вначале марта...". Ще згадалося цікавіше.... Та ні, не буду.

_____
За 44 роки встиг прожити таку веселу біографію, що вона явно не влізає в межі здорового глузду. З такими персонажами завжди цікаво - вони схавали квінтесенцією життя і діляться цим еліксиром з іншими.

_____
Вміє пробачати. По-справжньому вміє.

Колись пили з ним горілку в ресторані в Черкасах, аж раптом з'явився суддя Кузьменко, котрий саджав його за грати за вказівкою Кучми. Кузьменко заледве не цілував йому руки, примовляючи: "Я за Ваше здоров'я свічечки ставлю постійно...".

А Олєг Валєріч дивився на нього з такою доброзичливою зневагою, що в очах можна було прочитати: "Не сци, животноє, я давно про тебе забув...".

______
Він хотів би зовсім інше життя. У нього це на лобі написано. Спокій, море і рибалка.

Але він вірить у свою місію. Вірить настільки сильно, що ця місія сама його знаходить.

І нічого не боїться. Пам'ятаю, як у січні 2014 усі, хто знав про реальні загрози (крім такого придурка, як я) переконували його уїхати за кордон на якийсь час. Він вивіз сім'ю. Вивіз речі. І ...лишився, пішовши на Грушевського.

_____
Тиран. Характер абсолютно невиносний. Постійно кричить, матюкається і б'ється. Але він ніколи не встромить ножа в спину і не здасть своїх. За своїх буде до смерті битися, як лев - я бачив. Це дорожче всього.

_____
"Правильный человек. Спасибо тебе".
(с)

_____
... і як такий персонаж міг не створити партію?.. Навіть дивно, що Олєг Валєріч взявся за це лише у 2011. Минуло п'ять цікавих років від першого з'їзду. Калейдоскоп людей. Природній відбір. Вогні війни та революції. Інтриги парламенту. Спокуса владою. Але він такий, який був і тоді. Сьгодні все залежить вже не від нього, а від кожного з нас. Sorry за пафос, це правда.



Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідер Радикальної партії Олега Ляшка
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Леонід Кучма,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.