Новій поліцій щороку нові машини

04 серпня 2016, 15:08
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
191
Новій поліцій щороку нові машини

Українська поліція їздитиме на японських позашляховиках, які закупила майже в два рази дорожче за ринкову ціну, витрачатиме в чотири рази більше пального (401 мільйон гривень на рік)

7 липня поточного року, міжвідомча робоча група Міністерства внутрішніх справ  та Міністерство природи, схвалила проект по заміні автотранспортного парку поліції автомобілями Mitsubishi Outlander в рамках Кіотського протоколу. 

Довідково: Кіотський протокол — міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Головна мета угоди: стабілізувати рівень концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

Як пише на своєму сайті Mitsubishi, першочергово, цей автомобіль був створений для комфортної та економної їзди середньостатистичної родини, яка може раз на день поїхати на роботу чи в магазин, проте аж ніяк не для поліції.

Арсен Аваков ввів в оману українців, сказавши, що : "Нац.поліція отримає, згідно з рішенням Кабміну - 651 (а може і більше за результатами публічного переговорної процедури) гібридний автомобіль з витратою 2 літри бензину на 100 км! Використання цих чудових сучасних автомобілів в експлуатації - дозволить заощадити на паливі 330 млн. грн., крім істотного скорочення обсягу вихлопних газів. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто. ". 2 л/100км – це викид шкідливих речовин при ввімкненій батареї. Напрошується логічне запитання – на скільки вистачає заряду батареї? Запитавши в офіційного представника Mitsubishi в Україні NІКО, з’ясував, що заряду батареї вистачає на, вдумайтесь, - 30 - 40 км, тобто до роботи поліція доїде, а потім буде труїти вихлопами людей, а знаючи, як вони їздять, то, можливо, що і до роботи не вистачить. Друге запитання - скільки витрачатиме поліція на пальне.

На офіційному сайті поліції, розміщені відомості про розподілення держаних кошт в рамках їх роботи. Виявилось, що поліція витрачає 9,5 мільйонів гривень в місяць на паливо, та 114,5 мільйонів гривень за 2015 рік. Toyota Prius витрачає 3,9л/100 км(600 л. на місяць), в той час, як Mitsubishi Outlander PHEV витрачає в місті при ОБЕРЕЖНІЙ їзді як мінімум 8л/100км, тобто сміливо можна сказати, що витрата пального складе 12-15л/100км., а це в три з половиною разів більше. Тобто тепер, поліція витрачатиме на свої іграшки як мінімум 33,4 мільйони гривень в місяць і 401 мільйон гривень в рік.  Всього лише 286 з половиною мільйонів гривень різниці на рік.

Українська економіка поступово вмирає, в той час, як ми замовляємо машини у японських виробників та покращуємо їх промисловість. Тим часом, хочу нагадати, що в Україні є національний виробник автомобілів, а це і робочі місця, і податки і т.д.

Самі по собі, гібридні Outlander - це далеко не дешеве задоволення. За словами Арсена Авакова, вартість одного кросовера, складає приблизно $ 53000 і з цієї причини офіційні дилери так і не ризикнули почати їх роздрібні продажі. Офіційно машини в Україні не продаються, проте в Росії вони коштують в рази дешевше – 2 499 000 рублів, тобто 37 466 $. Проста математика: 651 машина за 53 000 $ - це 34 503 000 $, або 855 674 400 гривень, а при тому, що в порівнянні з ринковими цінами переплачується немаленька сума, то в загальній кількості виходить 24 390 366 $, або 585 368 784 гривень. Це – по суті, гроші, які могли б бути направлені на зменшення шкідливих викидів в повітря, що безпосередньо впливає на здоров’я громадян, адже гроші з Кіотського протоколу могли б бути направлені на поліпшення екології країни.

Зателефонувавши до СТО Mitsubishi motors, оператор повідомила, що в Україні немає ні фахівців ні обладнання для ремонту саме цих новомодних трьохдвигунових автомобілів. Тобто в разі поломки, яка скоріше за все відбудеться дуже скоро,  наша поліція буде фінансувати Росію, відправляючи їм машини на технічне обслуговування? Нагадаю, що за рік своєї діяльності, нова поліція змогла розбити 138 нових Toyota Prius, із 235, які були на балансі поліції в м. Києві.

На днях загострилось питання, щодо смогу в Києві, який, з кліматичних причин утворився у повітрі. За повідомленнями  Державної служби з надзвичайних ситуацій, в міському повітрі в 4-5 разів збільшився вміст діоксиду азоту і в 3-4 рази - формальдегіду. В цей же час, ЗМІ повідомляли про постійні спалахи на різних сміттєзвалищах, а екологи бють на сполох, через критичну ситуацію з Дніпром. Ігнорування проблем лише загострюють їх. Вочевидь, відпочинок за кордон можновладцям більше до вподоби, ніж в Україні.

Окрім того, якщо основна мета цього документу – захист навколишнього середовища шляхом зменшення шкідливих викидів в атмосферу, чому б не направити хоча б частину отриманих коштів на встановлення фільтрувальних систем на підприємствах гірничо-металургійного комплексу та інших підприємств важкої промисловості? При цьому законодавчо змусити власників компенсувати ці витрати (впродовж якогось терміну) шляхом прямих інвестицій у захист навколишнього середовища у регіоні розташування цього підприємства.

Невже в роботі поліції знадобиться шкіряний салон, камера заднього виду, навігаційна система, люк та єлектропривід дверей багажника, величезний дисплей бортового комп’ютера та мультимедійні функції? Ще одне цікаве питання -  переробка літійно – іонної батареї, ємкістю 12 кВт*ч. Вважаючи на всі проблеми зі сміттям в нашій країні, очевидно, що виникнуть і з утилізацією батарей. 

Тому, оскільки в Україні – декілька повноцінних автозаводів, в ідеалі слід було б запустити національний проект за держзамовленням - це декілька модифікацій автомобілів (в залежності від потреб служб) тільки вітчизняного виробництва для поліції, охорони, патрульної поліції, сільської медицини, тощо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.