ПЕРШІ КРОКИ У РЕФОРМУВАННІ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА

03 серпня 2016, 20:41
Власник сторінки
т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України
0
88
ПЕРШІ КРОКИ У РЕФОРМУВАННІ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА

Раніше існувала тенденція тримати за сімома печатками інформацію про справжні масштаби незаконної вирубки лісів.

Аргументації була досить таки простою: чим більше рубають лісу – тим гірше оцінюється робота лісових господарств. Я знищила цю практику раз і назавжди.

Адже світовий досвід показує, що відсоток незаконної вирубки не можна відносити до незадовільної роботи лісників, оскільки це явище носить системний характер і силами одного лісгоспу їх не вдасться вирішити. Тут потрібний комплексний підхід. І починати треба з того, аби говорити правду, показувати громадськості справжні масштаби проблеми.

Зараз я можу відверто сказати, що у 2015 році було незаконно вирублено 24 тис. кубів лісу. Що стосується 2016, то тільки за перших півроку обсяг незаконних рубок по галузі склав 15,8 тис. куб. м, що на 36% більше ніж у відповідному періоді минулого року. Ми бачимо, що ситуація тільки погіршується.  

Але це перший крок до реформування галузі. Оскільки розуміючи масштаби проблеми, ми взялися розробляти з українськими, польськими та австрійськими науковцями програму реформування лісового господарства.

Все відбуватиметься максимально прозоро і відкрито. Тому про всі наші подальші кроки я буду писати на своїй сторінці. І вже найближчим часом, ми всі побачимо зміни на краще у лісовій галузі. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: лес,вырубка,вырубка леса,ліс,вирубка лісів,вирубка дерев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.