Національні природні парки потрібні для збереження унікального біорізноманіття

29 липня 2016, 13:32
Власник сторінки
т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України
0
17

Державне агентство лісових ресурсів України підтримує необхідність розширення природно-заповідного фонду на територіях, які є унікальними з точки зору збереження біорізноманіття.

Нацпарки потрібно створювати там, де ростуть різновікові та різного виду дерева, а також мешкають рідкісні тварини. Для цього ми залучатимемо науковців, які даватимуть обґрунтування доцільності створення національних природних парків. Відповідно до європейських стандартів, об’єкти, що потребують заповідання і збереження не повинні бути дуже великими за площею.

Хочу роз’яснити, що національні природні парки недоцільно створювати на територіях, де ростуть штучно створені насадження, що мають у складі дерева одного виду та віку. «За цими деревами необхідний більший догляд, вони дуже схильні до ураження шкідниками, у таких деревостанах швидше відбуваються процеси всихання, що підвищує небезпеку до поширення пожеж.

Україна зобов’язалася розширити площі природно-заповідного фонду до 15% загальної території країни до 2020 року за рахунок різних типів ландшафтів. Проте, ми повинні не фактично виконати цей план, а реально, і без шкоди для людей та природи. Наприклад, навколо Києва є місцеві Дніпровсько-Деснянський та Чернинський ландшафтні заказники і Журавлиний орнітологічний заказник, на базі яких можна створити національний природний парк.  Або ж, дійсно, а не на папері, зробити для людей нацпарки у Конча-Заспі та Пуща-Водиці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: парк,ліс,заповідник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.