Післясмак хресної ходи

29 липня 2016, 19:20
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
220
Післясмак хресної ходи

Протягом кількох останніх тижнів, із різних джерел інформації не сходила «Хресна хода». ЗМІ настільки залякали суспільство, що люди почали бачити в цьому дійстві особисту загрозу, проте чи не схоже це на роздування слона зі звичайної мухи?

Поліція два тижні працювала в посиленому режимі – «27 і 28 липня в церковних заходах взяли участь по 15 тис. правоохоронців щодня. Відкрито одне кримінальне провадження, дев'ять чоловік запросили в поліцейські дільниці. Такими є результати роботи правоохоронних органів протягом двох останніх днів».

Якщо придивитись, то заклики політиків щодо загрози дуже схожі на анонс театральної вистави, ешелони нац.гвардійців з автоматами та поліція з собаками – на антураж, а перевдягнені в військово-церковні костюми паломники – на акторів.

Хресний хід , організований Українською православною церквою Московського патріархату, завершився . Учасники православної ходи пройшли від Володимирської гірки до Києво - Печерської лаври .

Зрозуміло, що ніхто не збирався захоплювати церкви, чи урядові будівлі, проте масова істерія, яка створилась навколо цього дійства, говорить про те, що це як ніколи сьогодні було вигідно владі, якій необхідно відвернути увагу суспільства від соціально-економічних проблем, тому що в цій сфері їй особливо нічого показати народу.

"Без сумнівів, так званий хресний хід задуманий за межами України. Автори ідеї знають, як легко закидати в масову свідомість українців якусь конфліктну ситуацію, а потім знімати з цього" пінку ".... Звертаюся до представників українських та зарубіжних ЗМІ з проханням не приділяти так багато уваги цій спецоперації під назвою "хресний хід", так як її ефективність обернено пропорційна тій увазі, якому їй буде приділятися в українських ЗМІ ", - написав А.Геращенко.

Арсен Аваков: «В текущей ситуации я, как Министр внутренних дел, не руководствуюсь категориями религиозных ритуалов, а руководствуюсь категориями приоритета общественной безопасности.

Именно поэтому, сегодня, получив соответственную информацию, в порядке предотвращения возможных террористических угроз и провокаций вокруг крестного хода православной церкви (мп) - я дал указания вмешаться в порядок анонсированной организаторами ходы по городу Киева.»

 «Наши противники разрабатывает планы и могут дестабилизировать ситуацию в Украине путем создания искусственного политического кризиса. Кроме того, существует опасность беспорядков на улицах украинских городов. Мы стали свидетелями того, как религиозная организация, духовный центр которой находится в стране-агрессоре, удачно пытается мобилизовать большое количество верных и стягивает их в Киев для так называемого мирного крестного хода. У нас есть информация, что российское правительство подготовило провокации в Киеве на 26 июля» - Парубій.

Хатія Деканоідзе : «Сегодня полиция работала слаженно и не допустила ни одной провокации во время крестного хода.

Мы к этому дню готовились долго, отрабатывали план.
Ребята не спали несколько дней, приехали со всей Украины поддержать правопорядок в Киеве.
Результат налицо: провокаций нет, люди были в безопасности и город тоже.»

Постійні заклики в пресі про розкол церков та напругу в відносинах між православними церквами Київського та Московського патріархату, на жаль, є фактором,  сприяння розколу відносин соціуму та ще більшим протиріччям та непорозумінням в суспільстві. Адже очевидно, що чим глибшим буде розкол суспільства, тим довше ця влада буде на своїх посадах.Пам’ятаєте перейменування міст, аеропортів, вулиць? Суперечки та обговорення назв добре відволікають увагу, в той час, коли прикриваються більш глобальні проблеми. Володимир Гройсман, коли йшов на посаду Премєр-міністра України, запевняв, що тарифи на ЖКГ підвищуватись не будуть, проте як тільки вийшов на посаду – одразу підвищив.

Єдність та злагода народу сприяє його силі проти влади, чого вона допустити не може. Адже як тільки українці зрозуміють свою силу, одностайність та підтримку один одного, як це було відчутно в 2014 році, то владі доведеться не солодко. Довіра та повага громадян до керівного апарату кожного дня втрачається підписанням недолугих законів, відвертим обкраданням та шахрайством, поголівним хабарництвом  та відсутністю законності. Український народ був, є та буде єдиним. З будь-якої дрібниці намагаються створити шоу, велике обговорення і т.д.

По факту всі істерії є штучними, нічого не відбувається, але суспільство, що погрузло в дискусіях є  легкокерованим. А сварки щодо дрібниць не дають обєднатися навколо іншої великої цілі – побудови сильної, економічно незалежної України для громадян, а не магнатів.

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.