Коаліція позапарламентських партій закликає визнати Мінські угоди неефектими

28 липня 2016, 19:07
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
0
30

Коаліція позапарламентських партій закликає владу визнати Мінські угоди неефективними, звільнити Гонтареву і переглянути пенсійне законодавство

иїв. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА — Низка непарламентських політичних партій називають роботу Верховної Ради і Кабінету Міністрів України незадовільною.

«Коаліція позапарламентських політичних партій і громадських організацій України, у результаті неухвалення належних заходів щодо попередніх звернень за її резолюціями, невиконання вимог громадянського суспільства, грубого порушення Конституції України визнає роботу Верховної Ради України і уряду незадовільною», — йдеться в резолюції «коаліції позапарламентських політичних партій і громадських організацій», оприлюдненій керівниками відповідних політсил на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» в четвер.

Ініціаторами резолюції стали голова Партії захисників Вітчизни, народний депутат II-IV, VI скликань Юрій Кармазін, лідер Народно-демократичної партії України, народний депутат кількох скликань Людмила Супрун, лідер Партії місцевого самоврядування Олександр Кондрашов.

У своєму зверненні вони вимагають від Верховної Ради скликати позачергову сесію для ухвалення рішень, які сприятимуть встановленню миру в Україні, подоланню соціального та економічного напруження в суспільстві. Непарламентські партії також закликають президента, уряд, парламент заборонити внесення змін до Конституції до завершення військової агресії, а також «публічно визнати Мінські угоди неефективними і нелегітимними».

Крім того, в резолюції непарламентські політичні сили закликають визнати незадовільною роботу уряду і Верховної Ради в питанні реформи децентралізації.

Лідери політсил, які підписалися під резолюцією, вимагають також негайно звільнити голову Національного банку України Валерію Гонтареву «у зв'язку з непрофесіоналізмом і некомпетентністю, притягнути до відповідальності за незабезпечення стабільності грошової одиниці України, знецінення національної валюти, підрив авторитету банківський системи». «Вважати антинародну пенсійну реформу, якою збільшено пенсійний вік, такою, що призводить до геноциду українського народу», — йдеться в тексті резолюції.

Низка непарламентських партій вимагають також відмовитися від проведення параду військ з нагоди Дня Незалежності України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.