Діалог влади з громадою вирішить всі спірні моменти в питанні об’єднання громад

28 липня 2016, 09:58
Власник сторінки
0
20

В Україні розпочався процес децентралізації, в рамках якого на Вінниччині вже створено дві об’єднані громади

Наразі гостро стоїть питання об’єднання громад Парпурівецької та Сокиринецької сільських рад, що знаходяться на території Вінницького району. Між громадами існує ряд протирічь. Зокрема, мешканці сіл Парпурівці та Майдана Чапельського хочуть приєднатися до ОТГ з центром в Луці-Мелешківській, створення якого планується, а мешканці села Хиженці - до Сокиренець.

Кожна сторона має свої аргументи і при об’єднанні громад їх необхідно враховувати. Наприклад, жителі Майдану Чапельського та Парпурівців говорять, що їм зручніше добиратися до Луки-Мелешківської, а їх діти навчаються у місцевій школі. На жаль, жителям Майдану Чапельського та Парпурівців відмовили, мотивуючи це тим, що законодавство забороняє розділяти села, які відносяться до однієї сільради між різними об’єднаними територіальними громадами.

Натомість експерти з питань децентралізації говорять, що процедура розділу громад існує, для цього потрібно лише рішення сесії ради.  Отже механізм вирішення проблеми є.

Вважаю, що необхідно приділяти увагу рівню вдоволення процесом об’єднання громади місцевим жителям. Без підтримки людей важко ефективно та продуктивно розвивати село.

Можливим виходом з ситуації, яка сьогодні склалась в Парпурівецькій та Сокиринецькій громадах, є проведення голосування, наприклад, таємного.

Люди повинні висловити свою точку зору, а ми до неї дослухаємося.

Діалог влади з громадою вирішить усі спірні та проблемні питання.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.