На кого працює ООН?

27 липня 2016, 18:23
Власник сторінки
Историк
0
177
На кого працює ООН?

Як ООН підігрує агресивним планам Росії

    Хто володіє інформацією, той володіє світом, Сьогодні жертвою інформаційної війни може стати будь-хто, навіть така досьогодні авторитетна Організація Об'єднаних Націй, серед засновників якої в свій час була і Україна.  
   У "Доповіді спеціального доповідача з питання позасудових, спрощених чи своєвільних покарань під час його місії в Україні" (" Report of the Special Rapporteur on extrajudicial, summary or arbitrary executions on his mission to Ukraine") від 4 травня 2016 р., де, зокрема, йдеться і про злочини бойовиків ДНР-ЛНР, українські добровольчі батальйони звинуватили в "актах насилля і залякування" стосовно мирного населення. Це притому, що "спеціальний" доповідач правильно вгадав назву лише одного добровольчого батальйону "Правий сектор" (адже добровольчих збройних формувань, які ООН рекомендує роззброїти, під назвами"Свобода" і "Самооборона" не існує), а також забув про те, що в квітні 2015 р. ДУК "Правий сектор" був виведений з АТО, а усі інші добровольчі формування влилися в ряди сил МВС чи ЗСУ. Крім того, доповідач не озвучив ні одного конкретного факту "насилля і залякувань" з боку добровольчих формувань. Обурення викликає також те, що у доповіді практично не окреслюється різниця між терористами та українськими воїнами, що фактично ставить їх в один ряд. Чомусь ІДІЛ - це терористична організація, а США і Європа борються із терористичною загрозою, а в Україні - сторони конфлікту, попри те, що в доповіді прямо вказаний факт катування та розстрілу бойовиком Моторолою (громадянином Росії Аренієм Павловим) полоненого українського військовослужбовця Ігоря Брановицького, що є військовим злочином і суперечить Женевській конвенції. Доповідач вперто не бажає помічати російського чинника у конфлікті на Донбасі: виявляється, відступаючі "армійські групи самопроголошеної Донецької Народної Республіки", які в серпні 2014 р. самі знаходилися під загрозою оточення, спромоглися утворити Іловайський котел, натомість факт перетину підрозділами ЗС РФ в серпні 2014 р. державного кордону України, про що свідчать відкритий звіт Генерального штабу ЗСУ, дані американської супутникової розвідки, а також полонені псковські десантники, не згадуються. Заперечите: це не є темою доповіді? Але чомусь збитий MH-17 згадується і доволі об'ємно, що також не є темою звіту. Отже, на думку ООН, Україна має нести відповідальність за дії ополченців (так у звіті називають добровольчі батальйони!), а Росія за дії бойовиків ДНР-ЛНР, яких вона спонсорує, ні. То як це розуміти? 
   Нещодавно, ООН опублікувала звіт щодо терористичних організацій у світі, де вказала на вражаючу кількість терористів у світі - понад 30 тис., але ДНР-ЛНР в цей список не потрапили, а країни, які спонсорують тероризм не були названі. Знову заперечите: це дипломатично виважений хід, аби не ставити крапку на мінському процесі, адже, якщо ДНР-ЛНР на міжнародному рівні визнають терористичними організаціями, а Росію - спонсором тероризму з нею ніхто переговорів вести більше не буде. Таким чином ООН, свідомо чи не свідомо,  підігрує Росії і терористам, змушуючи Київ сідати з ними за стіл переговорів, намагаються умиротворити агресора. Що ж: Гітлера в 1938 р. теж "умиротворили". Цікаво, чи зважиться ООН "зам'яти" МН-17. Розслідування незабаром завершиться і міжнародні спільноті доведеться визнати російський бук, який убив 300 людей. Чи не доведеться... І ще одне: не забувайте, агресор є постійним членом Ради Безпеки ООН з правом вето, але в ООН не квапляться знайти механізм обмежити це право. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.