Їх вбили два роки тому. Вбивці на свободі. Організатори — при владі

18 липня 2016, 14:40
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
0
96

Їх вбили два роки тому. Вбивці на свободі. Організатори — при владі

Рівно два роки тому, 17 липня 2014 року, над селом Грабове Донецької області російським зенітно-ракетним комплексом «Бук» був збитий пасажирський літак Boeing-777.
Внаслідок трагедії загинув весь екіпаж і пасажири літака — 298 чоловік. За кількістю жертв ця авіакатастрофа стала наймасштабнішою за всю історію України.
З перших днів після катастрофи Україна послідовно дотримувалася версії про те, що літак був збитий ракетою ЗРК «Бук» російського походження, випущеною або бойовиками-сепаратистами, або кадровими російськими військовими.
Такого ж висновку дійшла Рада з безпеки Нідерландів, яка в жовтні минулого року оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи рейсу МН17. Голландський Радбез установив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, випущеною із системи «Бук». Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тибе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ сказав, що ракета, якою був збитий літак, вилетіла з території, контрольованої бойовиками.
Пізніше міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила номер зенітного ракетного комплексу «Бук» зі складу російської 53-й зенітно-ракетної бригади, яким був збитий літак «Малайзійських авіаліній».
Крім того, Bellingcat, провівши власне дослідження на основі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, підготувала звіт, у якому ідентифікувала 20 російських військовослужбовців, причетних до катастрофи МН17. Цей звіт з іменами і фотографіями військових група передали нідерландській прокуратурі.
У травні 2016 року австралійська юридична фірма LHD подала позов проти Росії і російського президента Володимира Путіна в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) від імені родичів жертв авіакатастрофи.
Радбез ООН 2166 прийняв Резолюцію, якою вимагає, аби ті, хто прямо або опосередковано відповідальні за катастрофу рейсу МН17, були притягнуті до відповідальності та постали перед судом. Однак вказана Резолюція була заветована Російською Федерацією.
Окремо зазначаємо, що внаслідок бездіяльності Української влади, яка не ввела правовий режим воєнного стану на території Донецької та Луганської областей, що дало б змогу закрити повітряний простір над територією воєнних дій, що унеможливило б збиття літака. Внаслідок цього в Європейському судді з прав людини знаходяться вже 4 позови до Держави Україна, внаслідок не введення воєнного стану та закриття повітряного простору.
В даний момент Україна перебуває в стані війни з країною-агресором — Російською Федерацією. Ми кожного дня чуємо про нові втрати й людські жертви як військових так і мирного населення. Ми закликаємо увесь світ вжити невідкладних заходів до покарання як убивць, так і організаторів, що сидять у Кремлі.
Партія захисників Вітчизни висловлює найщиріші слова співчуття тим, хто втратив своїх близьких та рідних.
Голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.