Резолюція Коаліції позапарламентських політичних партій щодо тарифів

13 червня 2016, 19:55
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
0
56

Резолюція Коаліції позапарламентських політичних партій і громадських організацій України щодо необхідності скасування кабальних тарифів

Коаліція позапарламентських політичних партій та громадських організацій України, як і увесь Український Народ, обурені безпідставними, необґрунтованими підвищеннями тарифів на комунальні послуги,  звертається до  народних депутатів України, Кабінету Міністрів України з вимогою звернутися до Конституційного Суду України щодо визнання неконституційним Указу Президента України №694/2014 від 27 серпня 2014 року "Про національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", а Президента України Порошенка П.О. скасувати свій же Указ.

Як громадяни України, кожен з нас відповідно до ст. 13 Конституції України є співвласником національних багатств, тому зацікавлені в додержанні посадовими особами держави  Конституції України, законності всіх рішень, дій та бездіяльності таких посадових осіб, оскільки це безпосередньо впливає на ефективність управління національною економікою, національними багатствами, впливає на наявність достатніх економічних засад для реалізації прав людини, що передбачені 2-м розділом Конституції України і гарантовані державою.

Однією із засад конституційного ладу в Україні є те, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, який здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування (ч.2 ст.5 Конституції України).

Однак, чинний Уряд розпочав, так звані, економічні реформи за рецептом попереднього - з підвищення комунальних тарифів, грубо порушуючи вимоги статті 22 Конституції України.

Хочемо нагадати, що Україна - парламентсько-президентська республіка, а повноваження щодо утворення, реорганізації та ліквідації міністерств та інших центральних органів виконавчої влади належать Уряду. Таким чином, Президентом України у неконституційний спосіб було утворено Національну комісію, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, що підтверджується рішенням Конституційного Суду у справі № 1-39/2008 від 8 липня 2008 року, яким визнано такими, що не відповідають Конституції положення статті 11 Закону України "Про природні монополії", якою передбачалось повноваження Президента України утворювати національні комісії.

Таким чином, на підставі неконституційної Постанови КМУ від 27 квітня 2016 року, якою підвищено ціни на газ,  нелегітимним органом  - Національною комісією, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг вже вчора було підвищено тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року, також подорожчає гаряча вода.

Однак, всупереч Конституції та чинному законодавству України не було наведено жодного економічного обґрунтування для встановлення зазначених цін.

Україна встановила ціни на газ та комунальні послуги як в Європейському Союзі, проте, заробітні платні та пенсіїяк в Африці.

Брутальне порушення вимог Конституції України та чинного законодавства викликало неабияку негативну реакцію в Державі, несе загрози громадянському миру та спокою, виникнення соціального конфлікту в суспільстві, подальше зневірення Українського Народу до влади.

 Від чергового подорожчання газу та комунальних послуг суттєво виграють тільки олігархи - надавачі послуг, адже накопичені завдяки субсидіям кошти перетікатимуть з державного бюджету в їхні кишені.

Коаліція позапарламентських політичних партій та громадських організацій України, як і увесь Український Народ, з метою усунення загроз національній безпеці, унеможливлення зниження рівня соціально-побутового забезпечення, геноциду Українського народу, підриву довіри з боку населення до органів влади, відновлення порушених конституційних прав громадян України, ВИМАГАЄ від Верховної Ради України:

1. Звернутися до Конституційного Суду України з метою визнати такою, що не відповідає вимогам  Конституції України Указу Президента України Петра Олексійовича Порошенка №694/2014 від 27 серпня 2014 року "Про національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", що потягне за собою скасування всіх підвищень цін на тарифи, як таких, що прийняті нелегітимним органом;

2. Запровадити відкрите тарифоутворення та ввести заборону на підвищення тарифів у сфері житлово-комунальних послуг;

3. Здійснити демонополізацію підприємств суб’єктів природних монополій шляхом створення народних акціонерних компаній;

4. Створити додаткові робочі місця, гідні умови праці та достойні заробітні плати як основи для достойних пенсій.

від Президента України:

1. Скасувати Указ Президента України Петра Олексійовича Порошенка №694/2014 від 27 серпня 2014 року "Про національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг".

Сподіваємось, що й Верховна Рада, й Президент України є дійсно представниками Українського Народу та унеможливлять настання надзвичайно тяжких наслідків для нашої Держави.

1. Конституційне подання про визнання неконституційним Указу Президента України Петра Олексійовича Порошенка №694/2014 від 27 серпня 2014 року "Про національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" на 5 арк.

З повагою,

В.о. Голови Координаційної Ради

Коаліції позапарламентських

політичних партій та громадських

організацій                                                                                   Юрій Кармазін

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.