Уряд придумав вступати в магістратуру через ЗНО

14 квітня 2016, 15:14
Власник сторінки
0
81
Уряд придумав вступати в магістратуру через ЗНО

Схоже, що ЗНО для абітурієнта і студента незабаром стане не випробуванням, а справжнім покаранням. Уряд придумав нову складність для молоді: хочете в магістратуру-здавайте тести.

Схоже, що ЗНО  для абітурієнта і студента незабаром стане не випробуванням, а справжнім покаранням. Уряд придумав нову складність для молоді:  хочете в магістратуру-здавайте тести.    Чиновники аргументують власну недолугу інціативу тим, що це,мовляв, має забезпечити  прозорість вступу до магістратури і нібито побороти корупційні ризики. Це – не лише вияв повної недовіри з боку влади до  до вузівських викладачів, але й тотальне приниження, яке, на  думку фахівців, негативно позначиться  на  вищій школі. Урядовцям байдуже,вони вже підтримали проведення експерименту, який передбачає складання вступних випробувань до магістратури з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання. Натомість, багато науковців справедливо вважають, що таке масове, до того ж безальтернативне, запровадження ЗНО зовсім не гарантує об’єктивного визначення рівня знань абітурієнтів та студенів, і в майбутньому неминуче призведе ( вже призводить) до виникнення чергових, ще більш витончених корупційних схем. Генеральна прокуратури України неодноразово підтверджувала факти підробки результатів зовнішнього незалежного оцінювання самим керівництвом Українського центру оцінювання якості освіти Міністерства освіти та науки.Наразі експеримент передбачає реформування вступу до магістратури на одну з найпрестижніших спеціальностей – «Право». Вищі навчальні заклади, які приєдналися до проекту, розроблять індивідуальний тест. Фахівці, які вивчали тестологію, теж б’ють на сполох. На їх думку, в тестах з іноземних мов виявляється не знання, а логіка. А у тестуванні з історії наявні некоректні вирази, що колись були затверджені у радянських міністерських книжках. Новий експеримент з ЗНО до магістратури знову викликає бурю спротиву у студентів та їх батьків, потребуватиме додаткових коштів та зчинить хаос у навчальному процесі внз. Аби побороти корупцію,чиновники вигадують нові і нові складнощі як для студентів,так і для системи освіти загалом. Нещодавно масло у вогонь долила і заступниця фінансового міністерства Олена Макеєва. Недалека чиновниця в мізерних стипендіях студентів знайшла корупційний ризик. Мовляв, на стипендійних коштах молодь не збагатиться, а якщо їх відмінити-це здолає корупцію в освіті. Студенти вважають по-іншому.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.