Руйнація системи освіти. Скасування держзамовлення

14 квітня 2016, 15:04
Власник сторінки
0
50
Руйнація системи освіти. Скасування держзамовлення

До появи "нової влади" гасло "молодь -наше майбутнє" було принциповим. Чиновники нової генерації відверто плювати хотіли і на молодь, і на її майбутнє.

Ще один доказ тому-МОН скасувало держзамовлення. Відтепер здобути освіту завдяки знанням молодь України вже не зможе, навчатись студенти змушені будуть у вищих навчальних закладах лише за гроші. «Фінансування вишів через держзамовлення – це організаційний нонсенс. Ніхто в світі не може це зрозуміти. Наша позиція така – припинити фінансувати вищу освіту через держзамовлення, яке є рецидивом сталінізму»,- ще у серпні 2015 року з такою неадекватною пропозицією виступив міністр освіти та науки Сергій Квіт. Про те, що «система держзамовлення є рудиментом радянської системи» днями переконувала і перша заступниця міністра освіти і науки Інна Совсун. Сталінізм, радянська ситема-що чиновники не вигадають, щоб гроші з народу здерти. Зміни, які пропонує МОН, переконують чиновники, зумовлені необхідністю  припинити «поголівне роздавання дипломів». Тобто, якщо батьки кошти на навчання дитини не назбирали, то і в університет немає чого вступати. Оскільки зарплати у людей мізерні, ціни на тарифи зростають з геометричною прогресією, кошти для освіти свого чада батькам не зекономити.  Іншими словами, освітянські міністри мають намір зробити вищу освіту доступною лише для привілейованих родин та їх дітей. Хтось про рецидив сталінізму говорив? А реформи, які останнім часом проводять в освітній галузі не із диктаторських часів узяті? Чи може з кріпосного періоду,коли діти панів навчались,а бідних-неграмотними ходили. Молодь проти таких негативних змін.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.