Хомутинник замовив Матіоса

10 березня 2016, 11:36
Власник сторінки
8
129
Хомутинник замовив Матіоса

Як виглядає голова Комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник дійсно мало хто знає, а от про його корупційну діяльність ходять легенди.

"Хомутинник – більшість людей не знають, я сам дізнався, хто такий Хомутинник ось зараз, коли мені сказали – всі питання вирішувати з Хомутинником. Я взагалі не знаю, як він виглядає", - цей вислів губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі став крилатим.

Як виглядає голова Комітету з питань податкової та митної політики  Віталій Хомутинник дійсно мало хто знає, а от про його корупційну діяльність ходять легенди. Саме цей нардеп є автором і виконувачем найгучніших афер  на українській митниці, за увесь час її існування.

Співголова депутатської групи "Відродження"  Віталій Хомутинник,як і кожен порядний представник нинішньої «чесної» влади краде і списує власні гріхи на попередників, хоч і сам недавно був регіоналом. Тепер Хомутинник взявся за соратників,а саме за заступника генпрокурора Матіоса,замовивши ряд критичних статтей. Чим не догодив прокурор митнику,можемо лише здогадуватись. Можливо Матіос зацікавився брудною діяльністю Хомутинника? Дійсно,звідки у молодого політика такі статки, які тіньові схеми він прокручував?

З травня 2002 року Віталій Хомутиннік обраний народним депутатом Верховної Ради України від Партії регіонів. У грудні 2012 року став головою Комітету з питань податкової та митної політики. Відтоді гроші, отримані від нескладних, але скоординованих вправними руками маніпуляцій, нескінченними потоками почали стікати до гаманця вправного Хомутинника. Власне,він є творцем податкової реформи, яка вивела на вулиці з простягнутою рукою тисячі дрібних підприємців. Віталія Хомутинника, за інформацією експертів у підприємницькому та податковому середовищі, називають головним збирачем відкатів від незаконного відшкодування ПДВ. За даними звітів ДПАУ, лише у 2008-09 роках податковою було відшкодовано підприємствам і організаціям більше 34-х мільярдів гривень щорічно, з них, зазначають експерти, більше 17 мільярдів - так званого «сірого» або «чорного» (тобто, незаконного) відшкодування ПДВ. Фахівці відзначають, що відкати при цих операціях становили від 25 до 70 відсотків від суми відшкодування - саме ці гроші і йшли в «касу» пану Хомутиннику.

Митниця теж для нього стала золотим дном.  За керівництва Віталієм Хомутинником митним комітетом, держбюджет втрачав за рік до 100 млрд.грн. Під час розмитнення товарів, тільки 50% плати надходить до бюджету, решта йшла до рук Хомутинника. То не дивно, чому про Хомутинника тепер говорять,як про найбагатшого політика ВР. У 2014 році він задекларував 300 млн.грн,у 2015 році купив яхту за 51 мільйон євро. Також Віталій Хомутинник є знаним колекціонером картин, дорогих годинників, автівок , квартир, підприємств. Агрохолдінг "Кернел" Хомутинника займає 7 місце в рейтингу Forbеs "200 найбільших підприємств" В одній з найбільших українських аграрних груп лише у другому кварталі 2016 фінансового року чистий прибуток збільшився майже в 3 рази - до 117,75 млн доларів. У березні 2016 року народний депутат планує обзавестися елеваторними потужностями і збільшити земельний банк. Антимонопольний комітет України дозволив компанії Uniline Finance Хомутинника отримати контроль над ще одною офшорною юрособою, Astev Investment Company. Остання володіє Фісаковським елеватором в Запорізькій області, а також рядом підприємств у Дніпропетровській. Загальні потужності Astev Investment Company з одноразового зберігання зерна — 70 тис. т. За оцінками фахівців, ринкова вартість активів Astev Investment Company може варіюватися в діапазоні 22-37 млн дол.

 З паном Хомутинником також пов'язано чимало гучних скандалів. Нещодавно у Верховній Раді  журналіст "Українських новин" сфотографував смс-переписку, де вже екс глава Одеської обладміністрації Ігор Палиця звертався до лідера депутатської групи "Економічний розвиток" Віталія Хомутинника за консультацією, як правильно "вирішувати питання" на митниці, а також хто, кому і скільки при цьому "заносить". Зручним  смс-способом  Хомутинник допомагав «вирішувати питання» і голові Харківської ОДА.

Ці та інші заслуги перед Вітчизною внесли Хомутинника у список одіозних персонажів, які роками віртуозно жонглювали державними коштами завдяки впровадженню нехитрих, але дієвих оборудок, використавуючи свою "золоту" акцію в парламенті. Але чим, такому досвідченому аферисту, недогодив заступник генпрокурора Матіос? Невже наша прокуратура зацікавилась оборудками «нових і чесних» депутатів?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.