Заява Партії захисників Вітчизни щодо вжиття невідкладних заходів до усунення ре

01 березня 2016, 18:10
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
0
88

Заява Партії захисників Вітчизни щодо вжиття невідкладних заходів до усунення реальних загроз основам національної безпеки внаслідок критичного стану в економіці, соціальному та медичному забезпеченні

Заява Партії захисників Вітчизни щодо вжиття невідкладних заходів до усунення реальних загроз основам національної безпеки внаслідок критичного стану в економіці, соціальному та медичному забезпеченні Українського Народу

Партія захисників Вітчизни констатує, що продовжуючи  розпочатий Януковичем процес грабування країни, Уряд  для продовження співпраці з МВФ не знайшов нічого нового, як взявся за збільшення тарифного навантаження і фіскального тиску на бізнес та населення задля поповнення хронічно дефіцитного держбюджету, ще й додатково обтяженого зростаючими витратами на оборону та держбезпеку. Ці заходи призвели до прискореного розвитку негативних процесів падіння виробництва, скорочення робочих місць і жахливого зубожіння населення. А проголошена діючим Урядом програма дій, нажаль, абсолютно не відповідає  сучасним суспільним вимогам, бо не здатна забезпечити суттєве зростання національної економіки та відчутно підвищити соціальні стандарти для населення.

Винятково складна політична та економічна ситуація в Україні вимагає термінового запровадження неординарних заходів, які зможуть дати поштовх для швидкого розвитку національної економіки і ефективно змінити нестерпне для народу становище в усіх сферах життя, значно покращити соціальне, медичне та пенсійне забезпечення. Сподіватися на вирішення цих проблем відомими традиційними способами, полягаючись на західну допомогу, не доцільно з огляду на її неадекватність нагальним потребам. Саме тому, окрім продовження процесів “деолігархізації” та децетралізації, найкращим засобом подолання цієї кризи є задіяння величезних власних економічних прихованих резервів. Наш потенціал – це невикористані природні, некапіталізовані матеріальні та нерозвинені людські ресурси - за різними підрахунками оцінюється від двох до чотирьох трильйонів доларів США.

Хочемо зазначити, що за оцінками Міжнародного валютного фонду, за результатами 2015 року країна другий рік поспіль увійде в топ-3 аутсайдерів зі 188 країн за темпами зростання економіки: у 2014 р. з падінням економіки на 6,8% - другий найгірший результат у світі (після Лівії), в 2015 р. з "мінус" 10,5% - буде третій найгірший результат (після Сьєрра-Леоне та Ємену).

При середньорічному курсі 22,0 грн./дол. у 2015 р. номінальний ВВП скоротився до трохи більше 90 млрд. дол.

Констатуємо, що Україна стоїть перед реальними загрозами деіндустріалізації, втративши за два роки прем'єрства Яценюка чверть своєї промисловості (у 2014 р. - 10,1%, у 2015 р. - ще 13,4%; і це без АРК і зони АТО). За підсумками 2015-го всі базові галузі промисловості, транспорт і будівництво показали двозначне падіння. А в нас до цих пір не створено Міністерства промислової політики. Таким чином з високопромислової країни ми перетворилися у сировинну базу.

За такої непрофесійної діяльності Національного банку України за 2015 рік по відношенню до долара курс гривні знизився з 15,77 до 27,00 грн./дол., або на 58,4%.

Підкреслюємо, що Україна завершила 2015 рік з рекордною за останні 20 років інфляцією - 43,3% (до грудня 2014 р.). Вищою інфляція була тільки у першій половині 90-их. Деякі експерти стверджують, що для того щоб вийти на стан економіки 2010 року нам потрібно ще 20 років.

Україна двічі за рік (у вересні та грудні 2015 р.) пройшла через суверенний дефолт, який на кілька років закрив ринок комерційних зовнішніх запозичень для держави і значно ускладнив вихід на нього українських підприємств і банків.

У 2015 р. банківська система потерпала як від економічної кризи, так і від хаотичної валютної та грошово-кредитної політики Національного банку.

Проте, Керівництво Нацбанку, взявши курс на оздоровлення системи, закликало власників кардинально змінити модель банківського бізнесу та трансформувати банки з олігархічних у бізнесові структури. Проте, ця ідея навряд чи може бути реалізована в умовах сучасної корупційно-олігархічної економічної моделі.

У банківському секторі продовжується криза довіри. Фонд гарантування вкладів має хронічний дефіцит та не в змозі (без залучення державних коштів) забезпечити фінансування повернення депозитів вкладникам збанкрутілих банків. Всього за 2015 р. (станом на  листопад) Фондом проведено виплат вкладникам неплатоспроможних банків на суму понад 43 млрд. грн., тоді як за 2015 рік Фондом було отримано 30,5 млрд. грн. кредитів від Міністерства фінансів України.

За даними Національного банку України за 9 місяців 2015 року валовий зовнішній борг України збільшився на 1.2 млрд. дол. США і станом на 1 жовтня 2015 року становив 127.5 млрд. дол. США. Відносно ВВП обсяг боргу зріс до 134.9% з 95.1% на початку року.

Відповідно до статті 18 Бюджетного кодексу України загальний обсяг державного боргу та гарантованого державою боргу на кінець бюджетного періоду не може перевищувати 60 відсотків річного номінального обсягу валового внутрішнього продукту України.

Таким чином Україна, фактично залежить від зовнішніх запозичень.

Рівень української тіньової економіки за січень-червень 2015 року склав 42% від ВВП. Основною причиною тінізації економіки залишається податковий тиск на фонд оплати праці, а також монополізація окремих секторів економіки.

У показниках ВВП на душу населення (за ПКС) Україна займає 189-е місце із 212 країн.

Два роки тому озвучувались прогнози щодо росту українського ВВП й припускали, що транші МВФ стануть сигналом для інших кредиторів та інвесторів.

Однак, із 13 мільярдів доларів США, що отримала Україна від міжнародних кредиторів, які лежать мертвим вантажем в резервах Нацбанку, регулятор може використовувати на вирівнювання курсових коливань тільки 900 млн. Тобто, де-факто золотовалютні запаси НБУ - фіктивні. Гроші МВФ лежать на депозиті в Нацбанку, а Держава сплачує проценти за користування. І все це тому, що вказаними коштами ніхто не збирався користуватись. Тому, діючу програму кредитування необхідно зупинити як шкідливу і розпочати співпрацю з кредитором вже на нових умовах.

Грузія  свого часу відмовилась від співробітництва з МВФ, після чого кредитор  повертався з новими більш об'єктивними програмами.

Якщо раніше об'єм економіки  становив 180 млрд. доларів, то сьогодні - 70 млрд. доларів  й цей показник надалі зменшується, що є однією із загроз основам національній безпеці.

Одним з варіантів виходу з кризової ситуації - розмороження 13 млрд. доларів США, котрі лежать в резерві, для стабілізації курсу гривні та інших цілей. Інший - повернути МВФ уже отримані транші та домовлятися про нові програми.

Уряд та НБУ мають відстоювати інтереси України та Народу, а не кредитора.

Таким чином, в Україні існують всі зазначені вище загрози основам національної безпеки в економічній сфері.

У сфері зайнятості населення в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) у грудні 2015 р. рівень безробіття склав 1,9% порівняно з 1,6% місяцем раніше.  Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

Відзначимо, минулого місяця в Україні також було зареєстровано зростання безробіття, що трапилося вперше в 2015 році. Починаючи з січня, коли цей показник становив 2%, щомісяця рівень безробіття постійно знижувався або залишався без змін. Загалом рівень безробіття складає близько 10% від зайнятого населення.

Кричущим фактом став відплив учених, фахівців, кваліфікованої робочої сили за межі України. Нещодавно, Олександра Дегтярьова, керівника конструкторського бюро "Південне", що належить до "Південного машинобудівного заводу", звільнили. Працівники підприємства оприлюднили звернення до Президента, в якому заявили, що це призведе до руйнування міжнародної кооперації та виллється у багатомільйонні збитки, звільнення десятків тисяч кваліфікованих фахівців, зрив виконання контрактів з іноземними державами і до повної втрати позитивного іміджу країни на світовому космічному ринку.

В той же час керівником Державного управління справами призначають директора фабрики Рошен, а керівником Укрооборонпрому, до якого входить 150 оборонних підприємств, призначають керівника салону з продажу автомобілів з міста Херсона.

Загрозами національним інтересам і національній безпеці України відповідно до статті 7 Закону України «Про основи національної безпеки України» також є криза системи охорони здоров'я і соціального захисту населення і, як наслідок, небезпечне погіршення стану здоров'я населення; поширення наркоманії, алкоголізму, соціальних хвороб.

Сучасний стан здоров’я викликає велике занепокоєння в Українському суспільстві.

Хочемо зазначити, що до такого стану охорони здоров'я доведено не за останніх півроку. Проте, надзвичайно кричущою, навіть критичною, виявилась цьогорічна ситуація в даній сфері, чого не було за всю історію незалежності України.

Зазначаємо, що однією з основних причин такого становища є призначення на посаду некомпетентного, непрофесійного очільника Міністерства охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.

До речі, в Грузії, де Олександр Квіташвілі був організатором проведення медичної «реформи», ситуація сьогодні є просто катастрофічною.

Бездіяльність Квіташвілі О. на посаді Міністра охорони здоров’я України призвела до того, що майже за рік своєї діяльності він не здійснив жодного адекватного кроку для поліпшення роботи медичних закладів.

Медичні заклади районного та місцевого рівнів знаходяться на межі виживання. Існуючий розподіл медичних субвенцій в районних лікарнях не забезпечує щомісячних видатків, що тягне за собою виникнення постійної заборгованості. При цьому, не було здійснено жодних спроб перегляду розподілу медичної субвенції з Державного бюджету в залежності від потреби лікувального закладу. У зв’язку з постійною незабезпеченістю по заробітній платі в лікарнях змушені переводити працівників на неповний робочий день або ж звільняти їх.

Абсурдною є ідея вирішення питання фінансування галузі за рахунок скорочення працюючих. Це при тому, що забезпеченість кваліфікованими медичними кадрами в районних лікарнях і так складає не більше 70%.
Відсутні кошти на виплату законодавчо встановлених надбавок та доплат відповідно до законів України «Про боротьбу із захворюваннями на туберкульоз», «Про захист населення від інфекційних хвороб».
Неконтрольоване зростання цін на медикаменти та невідповідність виділення коштів на ці статті призвело до зменшення об’єму закупівлі лікарських засобів в стаціонарних відділеннях районних лікарень. На деякі препарати ціни зросли у 2–4 рази. Внаслідок цього, медичні заклади в переважній більшості не мають мінімального набору ліків.

Взагалі відсутні в районних лікарнях імунобіологічні препарати для проведення новонародженим первинного вакцинального комплексу (щеплення). Величезна кількість новонароджених дітей так і залишились нещепленими. Пропозиція МОЗ закуповувати вакцини за кошти місцевого бюджету, кошти батьків та спонсорів не вирішить проблему і багато дітей залишаться не вакцинованими від небезпечних хвороб (дифтерія, правець, коклюш тощо).

Постійна безвідповідальна регуляція МОЗ цінової політики медичних засобів, які передбачені Законом для пільгового забезпечення, призвела до їх відсутності в лікарнях.

Кинуто напризволяще хворих з важкими хронічними хворобами, трансплантованими органами, які постійно потребують життєво-необхідних ліків, якими раніше забезпечувала держава. Потребує термінового прискорення затвердження порядку відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Окремо зазначаємо, що відповідно до статті 49 Конституції України, автором якої є Голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін, передбачено, що існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена.
Всупереч Конституції, масово закриваються лікувальні заклади
у Києві і Київській області, зокрема дільнична лікарня у селі Вороньки Бориспільського району, яка обслуговує понад п’ять тисяч жителів, у Васильківському районі закрито тубдиспансер, внаслідок чого без догляду залишилася значна кількість осіб, хворих на туберкульоз відкритої форми.

Точна кількість лікарень, які підлягають ліквідації, приховується, проте, за наявною в нас інформаціє загальна кількість налічує 94 заклади.

Зазначаємо, що національна безпека - захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, за якої забезпечуються сталий розвиток суспільства, своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізація реальних та потенційних загроз національним інтересам у сферах правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, прикордонної діяльності та оборони, міграційної політики, охорони здоров'я, освіти та науки, науково-технічної та інноваційної політики, культурного розвитку населення, забезпечення свободи слова та інформаційної безпеки, соціальної політики та пенсійного забезпечення, житлово-комунального господарства, ринку фінансових послуг, захисту прав власності, фондових ринків і обігу цінних паперів, податково-бюджетної та митної політики, торгівлі та підприємницької діяльності, ринку банківських послуг, інвестиційної політики, ревізійної діяльності, монетарної та валютної політики, захисту інформації, ліцензування, промисловості та сільського господарства, транспорту та зв'язку, інформаційних технологій, енергетики та енергозбереження, функціонування природних монополій, використання надр, земельних та водних ресурсів, корисних копалин, захисту екології і навколишнього природного середовища та інших сферах державного управління при виникненні негативних тенденцій до створення потенційних або реальних загроз національним інтересам.

Партія захисників Вітчизни, з метою усунення загроз національній безпеці, унеможливлення зниження рівня економіки, соціально-побутового забезпечення, здоров'я, геноциду Українського народу, підриву довіри з боку населення до органів влади, відновлення порушених конституційних прав громадян України, ВИМАГАЄ від Президента та Верховної Ради України:

         1.Скасувати антинародні податкову та пенсійну «реформи»;

         2. Вжити негайних комплексних заходів до деофшоризації країни і повернення виведених за межі України коштів в Україну;

         3. Запровадити посаду Віце-прем'єр-міністра з оборонної промисловості, Міністра з питань окупованих територій, Міністра  з питань промислової політики;

         4. НЕГАЙНО відсторонити від займаної посади Міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі та його заступників, як непрофесійних, некомпетентних та таких, що не відповідають займаним посадам та провести перевірку діяльності вказаних осіб із подальшим направлення до Генеральної прокуратури;

         5. ТЕРМІНОВО переглянути кадрову політику з метою унеможливлення в подальшому призначення таких непрофесійних, некомпетентних «спеціалістів»;

             6. Здійснити усіх можливих заходів до відновлення рівня охорони здоров'я УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ з метою унеможливлення вимирання Українців як нації.

      7. Запровадити відкрите тарифоутворення та ввести заборону на підвищення тарифів у сфері житлово-комунальних послуг.

             8. Вжити заходів до введення державного управління до банків з російським капіталом

9. Вжити заходів до введення мораторію на одержання державних кредитів від МВФ, Світового банку та інших фінансових організацій на проїдання;

10. Здійснити демонополізацію підприємств суб’єктів природних монополій шляхом створення народних акціонерних компаній

11. Створити додаткові робочі місця, гідні умови праці та достойні заробітні плати як основи для достойних пенсій;

12. Забезпечити дешевими та довгостроковими кредитними ресурсами всі поточні та перспективні потреби національної економіки, розвитку аеро-космічного, авіа та автомобілебудування, ВПК, машинобудування, ІТ сектору, агропромисловості, енергетики, інфраструктури, ЖКГ та інших галузей.

 

 

Єдиним джерелом влади в Україні є народ.

 

 

Голова Партії захисників Вітчизни                                              Юрій Кармазін

 

 

Голова Секретаріату Партії                                                Лариса Лосюк

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.