Конституційний переворот в Україні.

31 січня 2016, 11:10
Власник сторінки
Общественный деятель
2
1339
Конституційний переворот в Україні.

Це зрада чи перемога?

В Україні стався конституційний переворот іншими словами це назвати не можна.

Якщо коротко і по суті: нас лишили права на Конституцію. Як це зробили? Дуже просто: попросту змінили Регламент парламенту України, і дозволили змінювати Конституцію не за стандартною процедурою, а на будь – якій парламентській сесії.

Що це означає для нас?

Це означає, що відтепер Гройсман & Ко, за наказами Порошенка, можуть змінювати Конституцію простими парламентськими рішеннями. А насправді, це означає, що Конституцію можна буде змінювати так, як хочеться владі, і ми – українці – не маємо жодних механізмів, як вплинути на ці зміни.

По суті, нас зрадили, і руками Гройсмана Порошенко зробив те, чого не можна робити ніколи: він надав собі право змінювати основні правила життя народу, які записані в Конституції.

Люди, які це зробили, можуть виправдовуватися скільки завгодно.  Вони можуть казати – як вони вже зараз і кажуть – на своє виправлення,що вони, наразі, нічого не змінили в Конституції – «жодної коми», але питання не в тому, що вони змінили чи не змінили, наразі. Питання в тому, що вони тепер можуть змінити і будуть змінювати надалі.

За великим рахунком, внесши нові зміни до Регламенту влада відкрила для себе можливість змінювати основні устої суспільства, прийняті Конституцією, не питаючи у народа, чи він цього хоче, чи він з цим згоден.

Переконаний, що це дуже небезпечний юридичний прецедент.

Адже в Конституції є чітка стаття №5, яка говорить: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування».

Змінюючи Конституцію – основні правила життя кожного громадянина – чи не порушують ці люди права Українського народу на Верховну владу у своїй країні, яка у тій смій Конституції записана?

Порушують, і навіть не червоніють, бо вони звикли списувати всі власні прорахунки на війну, на попередників – їм в принципі байдуже на що їх списувати, адже прорахунків настільки багато, що скоро не залишиться приводів, аби ці прорахунки списати.

Конституція – це основний устав і принцип життя суспільства, її не можна змінювати тоді, коли захочеться Порошенку чи Гройсману. Згадаємо, Конституцію США у ній є небагато поправок, але у ній сотні років немає змін. Повторюся, Конституція – це правила життя країни та її громадян.

До керівництва країни хочу звернутися з пропозицією: якщо ви поважаєте себе і свій образ життя поважайте і правила, за якими живе вся країна – КОНСТИТУЦІЮ.

P.S. Не повторюйте попередників нам не потрібен новий конституційний переворот.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Конституция,Конституционный суд,Верховная Рада,Олег Старых,Петро Порошенко,антиконституційний переворот,коалиция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.