Чому Україна досі відзначає Різдво 7 січня, а не 25 грудня?

22 грудня 2015, 15:25
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
516

Навіть після агресії з боку Росіі, Украіна продовжує дотримуватися російського дискурсу у культурі(а свята-невід'ємна частина культури).

Наближається Різдво.

25 грудня християнський світ святкує Різдво.

Але не Украіна. Навіть після агресії з боку Росіі, Украіна продовжує дотримуватися російського дискурсу у культурі(а свята-невід'ємна частина культури).

Ви скажете, так то католицькі і протестантські краіни святкують Різдво 25 грудня, а православні-7 січня, в Украіні більшість населення дотримується православних традицій, тож все логічно?

І будете не праві.

Насправді, більшість православних Церков відзначають Різдво саме 25 грудня.
 
А Ви знали, що в 1923 році на Всеправославному Соборі в Константинополі було прийнято рішення про відмову від Юліанського календаря, і з тих пір 75% православних Церков відзначає Різдво 25 грудня, і лише 25% продовжує відзначати 7 січня?

А Ви знали, що Вселенський Патріарх(Константинопольський) відзначає Різдво 25 грудня?

А Ви знали, що такі "православні краіни" , як Греція, Болгарія, Румунія, Кіпр, відзначають Різдво саме 25 грудня?

А Ви знали, що в таких країнах, як Молдова, Білорусь, Албанія, є вихідні і на 25 грудня , і на 7 січня?

А Ви знали, що Казахстан і Киргизстан відзначають натомість на державному рівні Різдво саме 7 січня?

Чи знають ці факти ті, хто вслід за пропагандою Російської ПравославноЇ Церкви продовжує називати Різдво, яке відзначає переважна більшість всього християнського світу саме 25 грудня, "католицьким Різдвом"? Ви досі певні, що воно лише католицьке?

А Ви знаєте, що Юліанський календар , за який тримаються кілька православних Церков вкрай неточний, і кожні 128 років дає похибку на одну добу? А Ви в курсі, що з 2101 року Різдво за Юліанським календарем вже буде 8 січня, а не 7 січня?

То чи не варто Украіні у питанні спільних свят між Європою і Росією , обрати Європу, а не Росію?

Щоби не було спротиву від консервативної частини населення(а погляди , особливо у конфесійній сфері) швидко не міняються, на першому етапі, на кілька років, наприклад, влаштувати два офіційних вихідних-і 25 грудня, і 7 січня, як Вам така ідея?

Брак знань-одна з проблем українського суспільства.

Наша команда зважилася розпочати дискусію на цю тему, тож сьогодні, у вівторок о 19.00 у прямому ефірі "Останньоі Барикади" поговоримо разом з нашими експертами про це.

Зважимо і За, і Проти.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.