Стартував проект «Підстав плече ближньому»

13 листопада 2015, 21:33
Власник сторінки
юрисконсульт
0
26
Стартував проект «Підстав плече ближньому»

Сьогодні громадські активісти з різними смаколиками завітали в спільноту взаємодопомоги для потребуючих «Оселя» у м. Винники, що по вулиці І. Франка, 69, повідомили в прес-службі ГО «СПАС».

У центрі «Оселя» проживають, харчуються і працюють 25 дорослих осіб та 3 дітей.У кожного з них власна сумна життєва історія, з тих чи інших обставин, - свого часу вони опинилися в скрутному становищі на маргінесі  суспільства. В спільноті, через трудотерапію, соціальне навчання та психотерапію - безпритульні проходять ресоціалізацію.

Скуштувати піцу для мешканців центру стало справжнім святом. Виявилося, що принести навіть знедоленим людям радість в життя, не так вже й важко.

«Задача підприємців - економічна. Але я також переконаний, що бізнес має бути соціально відповідальний, як це вже є в Європі.

Партнер нашої акції «Експрес-піца» робить клієнту доставку за замовленням, оформити заявку можна як через сайт (express-pizza.com.ua), так і за телефоном. Клієнти «Експрес-піца» на піцу і салати, холодні напої – особи різного віку і статі, переважно звичайно молодь. Але ними ніколи не стануть безпритульні, які мешкають в центрі «Оселя», інші фінансово обмежені категорії осіб. А безпритульні люди, як і ми з вами. Вони мають свої смаки, вподобання, бажання… Саме тому в «Експрес-піца»  і прийняли рішення підтримати важливу громадську ініціативу «Підстав плече ближньому», - розповів представник громадської організації «СПАС», Олег Коблик.

До громадської ініціативи приєднався і місцевий депутат Софія Маркевич.

«Раніше я неодноразово брала участь в соціальних та благодійних проектах молодіжної громадської організації «Золота молодь Винник. Тепер я підтримую акцію як представницька влада в місті і готова до діалогу з усіма, хто бажає змінити життя людей у Винниках на краще», - прокоментувала депутат Винниківської міської ради від партії «Воля» Софія Маркевич.

В рамках проекту «Підстав плече ближньому», організатори обіцяють провести різноманітні акції по всій Львівській області, завітати до поранених учасників АТО, сиріт, ветеранів, інвалідів, матерів одиначок.

«Робити добрі справи треба привчати змалку. З тим, щоб у нас виховалося покоління дуже культурних та цивілізованих українців», - наголосив перший заступник голови ГО «СПАС», активіст партії «Воля» Андрій Федчишин.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Спас,Андрій Федчишин,Олег Пилипенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.