Копай бурштин - іди в поліцію

09 листопада 2015, 12:49
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
255

Про яку "реформу" МВС і про яку "національну поліцію" може йти мова, якщо в.о. начальника поліції у Рівненській області назначили ...полковника Сергія Максимова

Так, того самого Максимова, який прославився численними скандалами на посаді начальника РОУ МВС.

Під час його керівництва міліцією з будівлі обласного управління (!) кудись зникли $ 80 000 та 136 кілограм конфіскованого бурштину (вартість кг бурштину коливається від 1,5 до 7 тисяч доларів в залежності від фракції).

У області регулярно виникають збройні конфлікти з перестрілками, пов'язані з тим, що співробітники МВС кришують або безпосередньо беруть участь у незаконному видобутку бурштина в Сарненському, Березнівському, Зарічненському, Володимирецькому, Рокитнівському та Дубровицькому районах Рівненщини.

Останній скандал виник в кінці жовтня у селищі Катеринівка Сарненського району, де заступник начальника районної міліції особисто брав участь у перестрілці і прострелив ключицю місцевому мешканцю.

Нещодавно Максимов поназначав нових начальників районних управлінь МВС у Зарічному, Сарнах, Дубровиці, Рокитному, начальника відділу спецміліціі ВСМ, заступника начальника обласного управління по кримінальній міліції. Усі до єдиного - донедавна працювали у Житомирській області і прославилися якраз участю у схемах із незаконного видобутку бурштина.

Хіба це реформа, коли мафію бурштинокопачів і далі кришує мафія у погонах?

І хіба це буде національна поліція - коли ця мафія успішно пройде переатестацію і знов розграбовуватиме природні багатства країни?

_____
Звертаюсь як народний депутат до керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе і міністра внутрішніх справ Aрсена Авакова з вимогою негайно звільнити Максимова з поліції і провести публічне розслідування його діяльності щодо незаконного видобутку корисних копалин на Рівненщині.

Тоді це буде реальна реформа.

 

Андрій Лозовий, Народний депутат України,
Заступник лідера опозиційної фракції Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: МВС,Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,поліція,Рівне,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.