Гройсман і Моргунов займались незаконною агітацією

24 жовтня 2015, 20:28
Власник сторінки
2
76
Гройсман і Моргунов займались незаконною агітацією

Вони проводили агітацію у вінницьких університетах, порушуючи цим норми Закону України "Про місцеві вибори"

Громадські організації, які моніторили та спостерігали за ходом передвиборчої кампанії до місцевих органів влади у Вінниці повідомляли, що Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та в.о. мера міста Вінниці Сергій Моргунов проводили зустрічі з колективами навчальних закладів. Вони проводили агітацію у Вінницькому педагогічному університеті, політехнічному, медичному та інших.




Проте, такі зустрічі є нічим іншим, як використання адмінресурсу, не дивлячись на те, що Гройсман і Моргунов перебували у відпустках.

Річ у тім, що у Законі України "Про місцеві вибори" передбачено, що зустрічі можуть проводитись в приміщеннях будь-якої форми власності тільки на підставі договору оренди з відповідним кандидатом.

Згідно частини 3 статті 55 Закону України «Про місцеві вибори» місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право на договірній основі за рахунок коштів власного виборчого фонду орендувати будинки і приміщення усіх форм власності для проведення зборів, мітингів, дебатів, дискусій та інших публічних заходів передвиборної агітації.
Проте, згідно статті 5 Закону України «Про оренду державного майна» орендадавцем державного майна виступає Фонд державного майна України. Тобто, договір оренди частини нежитлового приміщення університету для проведення передвиборчої агітації кандидатом на посаду міського голови має право укладати Регіональне відділення Фонду державного майна України по Вінницькій області, що не було зроблено. Така агітація кандидата в мери міста Вінниці Сергія Моргунова та колишньго мера Вінниці Володимира Гройсмана є нічим іншим, як використання адмінресурсу та порушення норм виборчого законодавства.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.