Популізм і нестача політичної волі чи боротьба за справедливі тарифи?

22 жовтня 2015, 16:16
Власник сторінки
Юрист, Громадський діяч
0
59
Популізм і нестача політичної волі чи боротьба за справедливі тарифи?

«Тарифний майдан»

Популізм і нестача політичної волі чи боротьба за справедливі тарифи?
Я підтримую «Тарифний майдан» і солідарний з тими, хто зараз під Кабміном. Переконаний, що встановленні комунальні тарифи є необґрунтованими і незаконними, вони не враховують реальний рівень платоспроможності людей. Я вважаю, що ці тарифи повинні бути скасовані. Але є одне «але», чому «Тарифний майдан» організовується за тиждень до місцевих виборів?
Особисто в мене виникають сумніви щодо щирості організаторів вищевказаної акції.
Для вирішення питання, вважаю за необхідне, щоб Ляшко і Каплін (організатори тарифного майдану) вимагали проведення позачергової сесії Верховної Ради та вимагали прийняття Законопроекту №1640, авторами якого вони до речі є.
Про законопроект №1640.
Існує законопроект №1640 «Про Єдину державну систему моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги» був направлений до Верховної Ради ще в грудні 2014 року, парламент приймав його у першому читанні вже три рази, потім вносили безліч правок, розглядали видумані зауваження депутатів, хоча висновок Головного науково-експертного управління в супроводжувальній записці до цього законопроекту свідчить, що проект «може бути ухваленим за основу».
Законопроект ініційрваний в звязку з тим, що тарифи у сфері енергетики завищені в кілька разів порівняно з реальними витратами.
Суть законопроекту в тому, що тарифи повинні встановлюватися виходячи не із кошторисів, які надаються товаровиробниками, постачальниками, що сьогодні практикується, а з зведення енергетичного балансу держави, який стане базисом для здійснення виваженої та ефективної державної тарифної політики в житлово-комунальному господарстві та паливно-енергетичному комплексі. Цей механізм дозволить українській владі здійснювати облік енергоресурсів та послуг ЖКГ, моніторинг їх якості, транспортування, постачання, споживання та оплати за фактично поставленими обсягами та якістю у режимі реального часу.
За словами експертів, впровадження законопроекту ЄДСМ дозволить знизити тарифи для населення навіть в умовах зростання цін на первинні ресурси (газ, електроенергію), забезпечити 100% -ву оплату паливно-енергетичних ресурсів і комунальних послуг виключно за рахунок кінцевих споживачів, зняти з бюджетів усіх рівнів навантаження з дотування населення.

Ініціатор(и) законопроекту:
Кірш Олександр Вікторович (VIII скликання)
Каплін Сергій Миколайович (VIII скликання)
Ляшко Олег Валерійович (VIII скликання)
Юрчишин Петро Васильович (VIII скликання)
Кириленко Іван Григорович (VIII скликання)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.