Бій продовжується

23 вересня 2015, 11:19
Власник сторінки
0
74
Бій продовжується

роздуми рядового патріота

Нещодавно ми згадували про шпигуна зі стажем – російсько-канадського громадянина Івана Строганова.

Це «диво», яке  працює на компанію «GULF AUTOTRADING CORPORATION» (Дубаї, ОАЕ), а за сумісництвом - на канадську фірму «INKAS Armored Vehicle Manufacturing LTD».

І коли, після публікації небайдужих журналістів припиняється протиправна шпигунська діяльність Строганова, з’являється ніби його «клон» - співробітник тієї самої компанії, громадянин Російської Федерації та (увага!) Канади, який продовжує підшукувати знайомства з керівництвом підприємств оборонного комплексу, а заразом і військовослужбовцями, які мають доступ до різноманітних державних таємниць.       

Наприклад, Дмитро Хазанський намагається знайти виходи на представників вітчизняного виробника якісних (до речі, набагато кращих за російські) бронемашин «АвтоКраз», інших підприємств, які пов’язані з виробництвом військової техніки, в тому числі іноземних (зокрема, постачанням двигунів до «Кразів» займається загальновідома фірма «Ford»).

Взагалі ситуація із заміною Строганова на Хазанського нагадує рокірування у шаховій партії, за виключенням того, що тут вирують справжні шпигунські пристрасті. Як у розвідників, які працювали під «дахом» посольств, коли вибуває шпигун, на його місце призначається дипломат чи військовий аташе, який раніше не потрапляв у поле зору Вірогідність того, що вказаний посадовець займатиметься розвідувальною діяльністю майже стовідсоткова.  

У такі співпадіння дуже складно віриться. Це дійсно реакція російських спецслужб, які вже готові, хоч через океан запустити свої щупальця до українських секретів, провести через свої людей у ООН, ОБСЄ, «підкришні» іноземні фірми, журналістів з країн-сателітів різноманітні диверсійні та шпигунські акції, з яких вони матимуть хоч якийсь зиск.

Це очевидні намагання агонізуючої гідри хоч якимось чином зберегти своє обличчя, хоча справжній оскал цієї огидної морди побачив увесь світ.

Нехай хоч маленький промінчик побачать і наші компетентні органи та рубануть і припалять одні з голів цієї гідри!

 

Антон Коваль, спеціально для «Кореспондент.net»          

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.