Псевдолюстратор

28 липня 2015, 23:15
Власник сторінки
0
145

Вся правда про Егорку Соболева

Єгор Соболєв – російський засланець і псевдолюстратор

Псевдолюстратор Єгор Соболєв вкотре гальмує очищення владної верхівки українського політикуму від свого поплічника Сергія Льовочкіна, відомого громадськості незаконним будівництвом свого маєтку на острові у Конча-Заспі, а також ще цілою низкою корупційних скандалів.

Народний депутат від фракції «Самопоміч», в минулому опозиційний журналіст і громадський діяч вперто працює на благо країни-окупанта Росії. Колишній громадянин Росії, народжений у Краснодарському краї РФ, він очолив люстрацію в Україні і умостився на тепле й хлібне містечко Голови люстраційного комітету при Кабміні.

«Подвійний агент»

Сьогодні пан Соболєв позиціонує себедемократом, який рвучко бореться за справедливість в рамках основного Закону країни. Та факти з не такого вже далекого минулого показують зовсім іншу сторону сьогоднішнього,  так званого, борця за справедливість. Чого варта лише історія з отриманням українського громадянства.

В результаті попереднього вивчення обставин набуття Є.Соболєвим громадянства України з подальшим отриманням паспортних документів як громадянина нашої держави Службою безпеки України виявлено ряд порушень вказаною особою міграційного законодавства України.

Зокрема встановлено, що довідку про реєстрацію особи громадянином України №76 видану УГІРФО ГУ МВС України у м. Києві Є.Соболєв отримав 31 грудня 2003 року, а декларація про відмову від іноземного громадянства була заповнена ним лише 28 грудня 2004 року. У відповідності ж до чинного законодавства подання вказаної декларації має передувати фактичному набуттю громадянства.

У той же час, жодного підтверджуючого документу, що вказував би на його вихід   з громадянства Російської Федерації, Є.Соболєв чи російська сторона до органів України так і не надавали.

Водночас, у 2004 році Є.Соболєв для в’їзду в Україну використовував закордонний паспорт громадянина РФ №500109226.

У зв’язку з тим, що в особовій справі нинішнього «люстратора» відсутні документи про повернення ним до установи РФ паспорту іноземної держави, він має подвійне громадянство, а це суперечить вимогам Закону України «Про громадянство України». Чи не дивна поведінка для людини, яка ратує за законність і справедливість?!

«А люстратори ХТО?»

 Відомий своїми громадськими акціями, Єгор Вікторович Соболєв (до квітня 1987 р. - Зімін Єгор Анатолійович) створював провокації, писав замовні журналістські розслідування проти конкурентів і створював негативну картинку для російських ЗМІ.

Поширюється інформація про причетність Єгора Соболєва до інформаційної війни, яку веде по відношенню до України сусідня держава-агресор.

До отримання українського громадянства і нового імені, Є. Соболєв працював рекламним агентом, кореспондентом в декількох проросійських виданнях, котрі належали Партії регіонів, а саме: газети «Феміда–прес», ведучим програми «Економічний тиждень» (м. Донецьк), економічним оглядачем газети «Киевские ведомости», яка на той момент належала Григорію Суркісу.

В подальшому виступив засновником і співзасновником ряду медіа-структур та журналістських об’єднань.

Після обрання Президента України в травні 2014 року відзначилась значна радикалізація громадської діяльності Є.Соболєва та його причетність до організації  акцій протесту поблизу адмінбудівель Верховної Ради, Адміністрації Президента та Кабміну.

Дивним чином, період активності колишнього руського біженця, збігається із гострою критикою в ряді вітчизняних ЗМІ («20 хвилин», «Обозреватель», «Корреспондент.net», «Народна правда», «Стар-лайф») у період з 16 по 23 вересня 2014 р. з’явилась інформація дискредитуючого характеру стосовно Є.Соболєва як голови «Люстраційного комітету України».  Саме в цих виданнях вперше звернули увагу на російському походженні Єгора Вікторовича (чи то Егора Анатольевича), причетності пана Соболєва до ФСБ РФ, його надмірних статків, що несумісні з його громадською діяльністю. А головне розкривалися певні аспекти громадянина України Соболєва Є. В. із   олігархічними кланами нової батьківщини правдолюба.

Хто ж дав йому такі повноваження? Яка впливова фігура стоїть за цим представником «громадянського суспільства»?

Певні, обізнані автори, на сторінках українських ЗМІ стверджують, що діяльність Єгора Соболєва вже тривалий час фінансує екс-голова АП часів Януковича Сергій Льовочкін. Подейкують, що це саме його ще за часів президентства Кучми ввели, як свого агента представники ФСБ.Також кажуть, що саме вони представили його старшому сину президента-втікача Віктора Януковича – Олександру. Тепер стає очевидним причина, чому Соболєв довгий час ніде не працюючи спромігся побудувати величезний заміський маєток на одному з заповідних островів під Києвом.

Ще одним фактом співпраці із “легітимним” є його робота в Люстраційному комітеті. Закон України «Про очищення влади», який так старанно проштовхував пан Соболєв, зовсім не стосується постаті одіозного голови Апарата Януковича і теперішнього нардепа Сергія Льовочкіна. Гарно виписаний, він дозволяє йому вийти сухим із води, і це при тому, що сам Соболєв неодноразово зазначав причетність Льовочкіна до придушення Майдану і популяризації російських ідей в Україні. Проте люструвати його, видно, не збирається. І причина на це всім відома.

Такі дії дуже схожі на вибіркову люстрацію. В той час, коли збіднілі люди затягують паски, коли українські воїни відстоюють суверенітет і територіальну цілісність країни, коли волонтери кожну зайву копійку відправляють на фронт чи допомагають переселенцям, такі псевдопатріоти наживаються, торгують посадами і набивають свої кишені.

Можна дуже гучно кричати про демократичні цінності, свободу, обв’язавшись українським прапором. Але якщо такі люди як Єгор Соболєв будуть проводити люстрацію, поки наші найкращі сини вмирають за цей прапор, то яке нас із вами чекає майбутнє?

З таким набором фактажу європейський політик подав би у відставку, проте пан Соболєв тільки декларує європейські цінності, на ділі – процес гальмується. Його заяви абсолютно не підкріплені діями, тому віри цій людині в українському суспільстві немає.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.