Погрози Росії- не більше, ніж пусте чергове залякування

02 вересня 2015, 16:21
Власник сторінки
0
35

Погрози Росії про повне ембарго на імпорт української продукції - не більше, ніж пусте чергове залякування

Нещодавно російські чиновники запустили в інформаційний простір іще одну зі своїх погроз – із 1 січня 2016 року буде запроваджене повне ембарго на імпорт української продукції до Російської Федерації.

Щоправда, воно почне діяти, якщо Москві не вдасться домовитися з Києвом та Брюсселем про додаток до угоди щодо зони вільної торгівлі України з Євросоюзом.

Але для України -  це не більше, ніж пусте чергове залякування, адже згідно з даними Мінагрополітики,  на сьогоднішній день, експорт українських продуктів харчування до Росії скоротився до історичного мінімумуЯкщо в першому півріччі 2014 року Україна продавала в Росію 8% від загального обсягу експорту продовольства, то за той же період 2015 року частка Росії серед решти країн зменшилася до 2%.

За останні місяці багатьом українським компаніям вдалося знайти ринки збуту. Експорт сільгосппродукції значно зріс: наша країна стала поставляти на 33% більше продуктів в Сполучені Штати, на 10% - в країни Азії. Також зросли обсяги з експорту  в Африку і Євросоюз. Однак найбільші перспективи розвитку співпраці спостерігаються між нашою країною і Китаєм.

Так що в разі введення повного ембарго з боку Росії, вітчизняні компанії сильно не постраждають. Тим більше, в України в запасі залишається кілька місяців, щоб знайти нові ринки збуту. Українські виробники не повинні організовувати свій бізнес самостійно - керівництво нашої країни зобов'язане підтримати бізнес та допомогти знайти нові варіанти для роботи. Якщо це вдасться зробити, Україна залишиться навіть у виграші від ембарго, введеного Росією.

Варто відзначити  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк неодноразово публічно заявляв, що зона вільної торгівлі з Євросоюзом набуде чинності з початку 2016 року, незважаючи на погрози Росії ввести ембарго на українську продукцію.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Импорт,Росія,продукты питания,політика,зона вільної торгівлі,імпорт,Євросоюз,Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.