Бузина жив

16 серпня 2015, 17:43
Власник сторінки
Блоггер. Простий українець.
0
324
Бузина жив

Чи стане символом національно-визвольної боротьби за Україну?

Чотири місяці тому вбили Бузину. Представники антифашистського руху вкривають вулиці міст України отакими графіті (див. фото).

Бузина поступово перетворюється на символ спротиву свідомому режиму в Україні. Не знаю, чи радий був би цьому сам Олесь, бо бути символом - справа невдячна, адже у цей символ можуть вкласти ідеї, які тобі зовсім не близькі. Особливо, коли тебе вже немає на цьому світі. Однак, якщо дивитися з точки зору антифашистського руху і визволення України - ідея дуже крута. Особливо, якщо цей флешмоб набуде поширення усією Україною.

Символи чудові у своїй лаконічності. Достатньо погляду на символ, і уся інформація вже дісталася свідомості людини. І зовсім стають непотрібними довгі пояснення, що, чому і як і проти чого і за що ми боремося і чому люди мають це підтримувати. Швидкий і дієвий шлях поширення ідеї і такий собі маяк усім, хто проти, - чувак, ти не один такий, нас багато і нам усе це зовсім не подобається. Це активізує "сепаратистсько"-патріотичні (пропонує наливати це так) настрої, ще раз підтвердить людям, що телевізор і пропаганда бреше, не усе так, як нам кажуть з телевізору.

Не даремно, я тут нещодавно якраз думав на рахунок такого способу поширення інформації і робив пости на рахунок того, що "стены дело говорят". Бо вести війну в Інтернеті - це безумовно важливо і необхідно, але це складніше, тут така купа сміття, тут стільки правил і систем, модераторів, законів, які грають зовсім не на руку тим, хто намагається донести альтернативну точку зору крізь той океан пропаганди, що кожного дня ллється за пітримки владних структур. Інша справа - як-то кажуть "по старинке". Комунальні служби будуть замальовувати ці написи, поліція виловлювати "вандалів", але ідею не задушити, будуть інші, хто продовжуватиме справу. Оце має шанс того, щоб стати дійсно одним з перших кроків на шляху підняття справжньої народної революції. Справжньої, а не тієї, що ретельно була спланована західними структурами. Може стати, але чи вистачить сил, духу, волі та бажання щось змінити? Ну і питання все одно завжди у підтримці тих, хто з грошима. Бо сам народ ніколи сам не зможе організувати спротив. Тому перспективи туманні.

Але розповсюджувати інформацію варто і навіть, я б сказав, життєво необхідно, навіть якщо не бачиш надії. Не можна сидіти, склавши руки. Кожен має зробити хоч щось невеличке, на що має сили. А там і дива трапляються!

Отут сторінка вКонтакті флешмобу "Бузина жив".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Олесь Бузина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.