Земельний колапс та імітація структурної реформи. Що думають українці?

06 серпня 2015, 16:07
Власник сторінки
0
63
Земельний колапс та імітація структурної реформи. Що думають українці?

Земельне питання хвилює не лише Україну, а й її західних сусідів. Нещодавно у Києві відбувся круглий стіл з обговорення процесу реалізації земельної реформи.

На зібранні виступали вітчизняні фахівці, гості з Литви та Німеччини. Під час виступу закордонних колег, стало зрозуміло - досвід аграрних реформ західних країн Європи для нас корисний теоретично, на практиці може бути реалізованим лише в умовах стабільного розвитку цивілізованої країни. 

В Європейських країнах, де рівень життя високий, соціальний захист серйозний, немає ні війни ні криз - там реформи на часі, коментують ситуацію люди з районів. І якщо ми говоримо, що село - годувальник країни, то певно потрібно запитати у простого селянина - чи на часі ці реформи. Щоб це зробити, для початку, чиновникам та нардепам потрібно вийти за периметр власних кабінетів і перш за все, запитати селянина, чи достатньо пенсії і зарплати на проживання і лікування? Бо якщо говорити з народом, то можна дізнатись, що їм не до європейських висот, при нашому ріні бідності, і не до нардепівського креативу - простий люд між жнивами, мобілізаціями та децентралізаціями ледве встигає. А тут ще ринок землі хочуть зробити доступним і єдиний податок на землю ввести. Науковці теж говорять, якби реформи мали чітку форму, а так імітації все. 

Ще за часів князя Володимира міжусобиці в середині держави Україна призводили до гірших наслідків, аніж  від зовнішнього ворога. З тих часів, очевидно, нічого не змінилось.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.