Недолугі походеньки вінницької Батьківщини

08 липня 2015, 19:01
Власник сторінки
0
356

коротко про головне з часів революції

Відношення до громадян нашої області зі сторони місцевого політичного істеблішменту дуже неоднозначне і скоріш за все однозначно пасивне. Воно починає активізовуватись лишень під вибори, або ж підчас захисту власних «шкурних» інтересів (як то було у випадку з пресловутим 6-м грудня) . Але ті «із низів», хто копає все більше, шокуються від хитросплетінь та кулуарних інтрижок місцевих політичних «буржуа».

Прикладів щодо так званої політичної продажності місцевих «патріотів» багато наводити не потрібно, варто опертися на один із них. І щоб усім було зрозуміло про кого йде мова, а секрету з цього напевне робити не варто, тай прізвище пані Щербаківської говорить само за себе з огляду на те, що керівниця обласної «Батьківщини» в усіх відношеннях є політичним «довгожителем», котрий від своїх гріхів не ховається, а у деяких випадках і навпаки.

Доказів того, що дана пані використовує обласну організацію лишень з метою задоволення своїх інтересів є чимало, починаючи від зв’язків з регіоналами Калетніками (яким вона у 2012 році злила округи) та бувшим головою обласної ради Татусяком, та закінчуючи працевлаштуванням в один день доньки та зятя на не останні за значимістю посади в області.

Але сьогоднішнім коротким нарисом ми все ж таки вирішили відслідкувати хронологію діяльності даної особи та участі у тих подіях, котрі відбувалися в області з початку Революції Гідності.

І так, частина перша – «Турчинов – наше всьо»

Можливо для когось ще до сьогодні не зрозуміло чому на посаду голови обласної ради батьківщина ( партія, яка прогнила з ніг до голови) висунула представника іншої політичної сили, Сергія Свитка (участь у фракції ми упустимо і зважимо на те, що Свитко до цих пір очолює НРУ)? Відповідь звісно намагається сховатися у вирі хитросплетінь, але якщо поглянути на неї під іншим кутом зору, то вона доволі проста – таким чином щербаківська намагалася «злити» самого Свитка, адже прекрасно розуміла, що йому на цій посаді довго втриматися не вдасться, та, окрім того, розраховувала посісти місце голови ОДА. Фраза «Турчинов – наше всьо» доволі частенько звучала у її кабінеті. Те як вона уже розподіляла на посади керівників департаментів і управлінь  своїх друзяк точно не забув ніхто. Причому уже тоді не відмовлялася від фінансової лояльності у її бік за обіцянку бути «десь». Також є третя причина, котра аж ніяк не могла не впливати на Людмилу – це Олексій Порошенко, у нього також було повністю розумне і виправдане бажання посісти крісло голови обласної ради. Але сама Людмила не могла цього допустити.

Частина друга – благодійниця з великої дороги. І куди тільки дивляться «друзі» з «Свободи»

Те що Людмила  до цих пір намагається стати великою благодійницею, напевно не є секретом. Але ось те, що вона починала свою непутящу благодійницьку діяльність у часи розстрілів на Майдані, принаймні у нас, викликало здивування. Існування ось цієї організації вона ніяк спростувати не зможе http://vinnitsa24.ru/firm/view.php?id=20115, як  і не зможе спростувати і свою участь у ній. Адже саме на початку січня 2014 року, у цьому фонді почали робитися доволі цікаві речі – наглядова рада збільшилась кількісно за рахунок найбільш довірених до Людмили осіб ( Рой – бувший зек і одночасно її заступник, Мороз Леся та її неофіційний чоловік Стьопа – депутати-коханці обласної ради, Тєлєга – краща її подруга та депутат міської ради та сама Людмила). І уже 09.01.2014 тут був призначений новий розпорядник коштів. Але саме головне це те, що фонд отримав можливість відкривати рахунки в іноземній валюті. Мало того – один з таких рахунків якраз знаходиться у «Сбербанку Росії». Цікаво як на це відреагує «Свобода». У цьому випадку так і хочеться сказати словами класика: «Совпадєніє? Не думаю…..».

Частина третя – як злити облраду і лаханути революцію.

Ціна питання 50000 тисяч доларів особисто в кишеню Щербаківській.

Частина четверта – Екологічна. Рой – зек, який сидів, не пив, не їв, не похудав і головним екологом не став.

Сумнівна слава на вигляд цього уже не молодого дідуся, котрий відсидів за покривання та отримання хабара від гвалтувальника неповнолітньої дівчини, а сьогодні заступника голови обласної «батьківщини», говорить сама за себе і інколи йде попереду свого «героя». Але імітація того неймовірного бажання, з яким Щербаківська хоче «просунути» Роя на якусь але посаду викликає як мінімум посмішку. Одразу після революції він мав стати керівником обласного центру зайнятості, потім – заступником начальника обласної міліції, потім начальником екологічної інспекції області, а до останнього часу з боку цієї надзвичайно корумпованої партії було намагання пропихнути Роя заступником керівника облавтодору ( це зважаючи на те, що сьогоднішній керівник Алєксєв має надзвичайно велике бажання попасти до обласної ради). Список бажань вражає, але наявність у минулому кримінальних проваджень, робить його дещо фантастичним.

Хоча якщо зважити на його місце серед кандидатів у депутати ВР від Батьківщини, то приходиш висновку, що туди набирали, або раніше відсидівших або аморальних авторитетів.

Чому Щербаківська тримає його біля себе? Відповідь проста – тому що їй потрібен посильний, котрий в потрібний момент перенесе гроші  з офісу Татусяка в офіс самої Щербаківської , як це було 6-го грудня минулого року, чи дасть під власне ім’я розписку за отримання благодійних ста тисяч гривень, як це було в перші дні Майдану. Головним також є те, що вже сьогодні сама Людмила є заручником ситуації, адже якщо з Роєм буде так, як з Януарієм Шостаком чи Хортом, то він мовчати не буде і додасть не аби яких неприємностей їй самій. А там пробем, повірте нам, вистачає і то лише питання часу коли вони будуть афішовані.

Частина п’ята – чорнуха, яка «допомогла»

Пам’ятаєте чорнушні газети проти одного із кандидатів-фаворитів , котрі міліція знайшла в офісі обласної «батьківщини»? Так ось завдячуючи правоохоронцям нечесність ведення передвиборчих перегонів було зірвано ще як тільки ця ідея мала реалізуватися у нас в області. Резонанс був величезний і на всю країну. Протягом 2-х днів представники «батьківщини» оправдовувалися і говорили що газети зі «страшним брудом» їм підкинули. Але сьогодні з достовірних джерел стало відомо про те, що таких підкидувань повинно було бути аж 5!!!! П’ять номерів газет, котрі не мали жодної правдивої інформації окрім бруду. До всього того додавалися ще окремо на область аж 2 мільйони листівок, які начеб то були розтиражовані, але великого резонансу не мали і подальша доля їх не відома.

Частина  шоста – як за гроші «своїх зливають»

Марина Карабай на протязі багатьох років була прес секретарем обласної організації і виконувала свою роботу напрочуд непогано. За що центральний відділ партії нараховував їй заробітну платню  у розмірі 9-ти тисяч гривень. Зважаючи на те, що в інших обласних організаціях прессекретарі на своїх посадах трималися не досить довго, то звісно партійний «патріотизм» Марини на компенсацію витраченого часу та нервів був виправданим. Але є одне «але», як це буває у всіх випадках з Щербаківською – ну аж ніяк не могла вона цього пробачити своєму прессекретарю і в один прекрасний момент почала вимагати від неї відкату у 70% від 9000 грн. І мотивувала вона це тим, що даний відкат з метою відкату вона буде відвозити до центрального відділу і тоді у Марини не буде ніяких проблем. Ніхто з тверезо думаючих журналістів на такий дебілізм у виконанні Щербаківської не погодився б, от і Марина також не погодилася, за що і поплатилася своєю посадою. Тому фраза, якою активно стараються зазомбувати всіх пересічних українців, про те що «Юля захистить всіх!» є явним перебільшенням, тому що Юля не може захистити навіть «своїх» перед «Своїми».

Але самим цікавим є не той факт, що вигнали з «батьківщини» Марину Карабай, а той, що на її місце взяли такого собі Тараса Борисюка. Так, саме того, що був автором та співавтором саме тієї чорнухи, яка так сильно наробила галасу у президентських перегонах і неправильним використанням,  якої Щербаківська осоромилася на всю країну. Варто відзначити, що політична живучість цього тандему буде давати свої «чорнушні» плоди і надалі.

Частина сьома – як за гроші зливають «всіх».  (математична)

На парламентських виборах на кожного члена комісії Юля виділяла Люді 1000 гривень. У Вінницькій області 1500 дільниць, а на кожну дільницю припадало 2 члена комісії. Люда за роботу дала всім члена комісії по 200 гривень а інші забрала собі. Запитання: скільки грошей забрала собі Люда і як це вплинуло на психологію членів комісії.

Частина восьма – списочна

Нещодавно Щербаківська відвезла до Київського центрального відділення «батьківщини» списки з кандидатами до обласної ради на місцевих виборах. Ми хочемо представити коротенькі відомості про «недолюстрованих» і ригопсевдобатіквщинівців.

По Жмеринським округам будуть висунені кандидатами Рой, кримінальний авторитет і бувший мент, який має не одну відсидку та дочка самої Людмили, котра цілком незаконно займає одну з ключових посад в області.

І поки заступниця Щербаківської Ірина Нагірняк розпинається у всіх соцмережах про те, що в їхніх списках не буде регіоналів, то сама Щербаківська по ЛІтинському району подає регіоналівських зятів. А саме зятька бувшого голови РДА в Літинському районі і депутата обласної ради від регіонів Олега Новіцкого.

За написання цієї статті окремо вдячні представнику «батьківщини» М., котрий люб’язно погодився надати інформацію за невелику винагороду, мотивуючи це тим, що немає за що заправляти білий новенький Тігуан.

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Батьківщина,Вінницька область,вінницька влада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.