Верховная Рада опять опозорилась

29 червня 2015, 21:04
Власник сторінки
Співзасновник громадської спілки "За справжній парламент"
0
445

Депутаты - прогульщики фактически сорвали работу парламента 19-го июня

В этот день (как обычно по пятницам) народные избранники массово игнорировали свои обязанности. Настолько массово, что в голосовании принимало участие менее половины депутатов.

Риторические вопросы:

- можно ли надеяться на благополучие в стране, если высший законодательный орган не работоспособен?

- имеет ли власть моральное право требовать законопослушания граждан и надеяться на это, если сама пренебрегает своими обязанностями?

- заслуживает ли доверия парламент, если большинство депутатов не участвуют в его работе?

Напомню: Центральная Избирательная Комиссия Украины считает действительными 422 депутатских мандата.

А вот фрагмент стенограммы пленарного заседания ВР от 19.06.15.:

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Є технічна проблема, що,  якщо нема в залі голосів то ми жодного з тих важливих законопроектів не зможемо проголосувати.

Це дуже проста річ.

І, шановні колеги, тому ми визначимо чи є в залі голоси, якщо в залі буде потенціал для того, щоб ми могли приймати рішення ми перейдемо до прийняття рішень, якщо в залі не буде голосів для того, щоб приймати рішення, немає сенсу порушувати регламент.

І тому, шановні колеги, я ще раз прошу тих, хто знаходиться в кулуарах, зараз зайти в зал. Якщо на с буде хоча би 220, хоча би 220, ми можемо сподіватись, що під час обговорення підійдуть, але, якщо не буде навіть 220 нам буде неможливим проводити розгляд питань.

Шановні колеги! Чи підійшли вже всі, хто є в кулуарах? Тому я прошу підготуватись до сигнального голосування. Я прошу всіх народних депутатів зайняти робочі місця. Давайте ми сигнальне голосування, щоб ми бачили чітко, яка є кількість, зеленою кнопкою, кнопкою "за" проголосуємо, щоб ми бачили, який в залі є потенціал.

Будь ласка, заходимо, хто ще не зайшов. Готові фракції, так? Тому я прошу приготуватись до сигнального голосування. Голосуємо зеленою кнопкою, кнопкою "за". Я прошу провести сигнальне голосування і прошу всіх народних депутатів голосувати. Будь ласка, голосуємо. Голосуємо, голосуємо "за".

12:09:26

За-190

По фракціях, будь ласка, включіть. Підходять депутати. Ще раз, ще раз, будь ласка. Народні депутати, будь ласка, ще раз повторно, я дуже прошу, щоб ми бачили чітку цифру, голосувати кнопкою "за". Так. Ще хтось заходить чи всі вже є в залі? Всі.

Будь ласка, тоді ще раз сигнальне голосування. Прошу взяти участь. Прошу голосувати, будь ласка. 

12:10:14

За-200

200 депутатів, можемо працювати….

Как говорится, нет слов, одни выражения. Причем выражения напрашиваются в основном нецензурные. Что же делать? Неужели кто-то еще думает, что добропорядочные "слуги народа" будут добровольно добросовестно служить? Очень вредная иллюзия. Я вижу только один выход – указать прогульщикам на выход. Из Верховной Рады.

Олег Ляшко уже высказывал мнение, что за три прогула нужно лишать депутатского мандата. Полностью поддерживаю. Однако для этого нужны законные основания. А именно: в статье 51 Конституции записать, что полномочия народного депутата прекращаются в случае его самоустранения путем отказа от голосования или отсутствия на пленарном заседании без уважительных причин ("Депутати-прогульники").

Смею утверждать, что такая норма обеспечит 100-процентную явку парламентариев на работу и их участие в принятии решений. А также обеспечит отсутствие олигархов в рядах законодателей. И вот тогда можно будет хоть на что-то надеяться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.