Як київський суддя Кротюк лишив людей житла

24 червня 2015, 21:39
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
242

Київський суддя Кротюк залишив просто неба жертв забудовників-шахраїв

Більше ста клієнтів горезвісної житлової компанії "Еліта-центр" очікували на те, що у 2015 році держава відшкодує їм збитки від махінацій забудовника. "Елітна" судова тяганина триває вже десять років, і вся правова база для початку процесу відшкодування готова.

Однак зробити перший крок на поріг нових квартир родинам завадив зустрічний позов: чотири панянки, цілком сфантазувавши свої мотиви, заявили суду, що не бажають жити ...поруч із колишніми клієнтами "Еліта-Центру". Ви таке колись чули?

А 13 березня 2015 року київський Окружний адміністративний суд схвалив відповідний позов квартету аферисток Оленти Орловської, Валентинт Зикової, Віри Малюченко та Оксани Зарицької.

Якщо витівку цих негідниць можна пояснити чи то підкупом, чи то страхом перейняти недобру вдачу від одурених "елітівців", то суддя діяв цілком не професійно.

Як розповідає представник руху потерпілих внаслідок діяльності групи будівельних компаній "Еліта-Центр", суддя Кротюк у порядку письмового провадження скасував рішення Київської міської ради від 13 листопада 2014 року №360/360 (на нього й позивалась наша загадкова четвірка). При цьому пан Кротюк не побачив положень двох Указів Президента про розв'язання проблеми забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок діяльності групи будівельних компаній "Еліта-Центр".

Кротюк має й іншу особливість зору: помітивши дивні претензії чотирьох жінок, він геть не помітив 113 постраждалих, яких мав би запросити на суд. Принаймні - уповноважених представників цієї групи людей. Крім того, аномальний суддя зміг подолати час і простір: витребувані для розгляду справи документи Кротюк отримав вже після винесення рішення.

Фактично, своїм рішенням пан Кротюк позбавив 113 родини права на захист.

У відповідь ініціативна група постраждалих висловлює недовіру до судді Кротюка та звертається до представників влади і небайдужих з проханням допомогти у боротьбі з незаконним провадження справи "Еліта-Центру".

Сьогодні зустрічався з потерпілими від цієї афери. Як секретар профільного комітету ВР з питань правової політики і правосуддя вже готую відповідні звернення до Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікайної комісії суддів.

Є ще цікаві подробиці щодо судді Кротюка. Але про це трохи згодом. Готуйте поп-корн.

 

Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,правосуддя,суддя,житло,фракція РПЛ,«Еліта Центр»,Окружний адміністративний суд Києва,шахраї
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.