Фракція "Батьківщина" пропонує суттєво покращити життя громадян

04 червня 2015, 12:21
Власник сторінки
Співзасновник громадської спілки "За справжній парламент"
0
79

Про такі ініціативи заявив нардеп Іван Крулько

Далеко не всі співвітчизники мають бажання та можливість дивитись у прямому ефірі хід пленарних засідань ВР або читати стенограми. Між тим, деякі виступи народних обранців заслуговують на увагу. Наприклад, це стосується вчорашнього виступу Івана Крулько з фракції "Батьківщина". Навожу витяг із стенограми засідання Верховної Ради, що відбулось 03.06.15. Висновки робіть самі.

Фракція "Батьківщина" із засідання в засідання постійно піднімає дуже нагальне питання, яке стосується соціальної справедливості. Яке стосується того, що в українській державі на сьогодні склалася надзвичайна складна соціально-економічна ситуація. І українські громадяни знаходяться на межі виживання.

Ми подали ряд законопроектів, які хоч якось повинні цю ситуацію виправити. На жаль, ці законопроекти мало того, що не розглядаються в залі Верховної Ради, але і не включаються до порядку денного.

Я хотів би сьогодні сказати, які законопроекти парламенту потрібно вирішити якомога швидше, терміново.

По-перше, це законопроект 2883 про внесення змін до державного бюджету щодо відновлення індексацій грошових доходів громадян. У чому полягає проблема?  В Законі про Державний бюджет як 2014, так і 2015 років передбачено, що питання індексацій заробітних плат, пенсій, стипендій, а також державних  допомог, здійснюється відповідно до особливого порядку затвердженого урядом. Уже другий рік поспіль уряд ухиляється від того,  щоби своїм рішенням  визначити цей особливий  порядок, у зв'язку з цим, цю справу повинен зробити   український парламент.

Що ми   пропонуємо? Цей проект, який подала  фракція  "Батьківщина" передбачає, що у випадку, якщо індекс інфляції перевищує 1 відсоток, то з наступного місяця після якого опубліковано оцей індекс, здійснюється індексація. Наприклад, якщо у квітні 2014 року індекс інфляції складав 14 відсотків, його надруковано у травні, то з червня повинна бути здійснена індексація на цей відсоток. Хтось придумав, що зараз  виявляється кожна бюджетна установа повинна самостійно це робити, але насправді, якщо це будуть  робити  окремі бюджетні установи, то це веде до корупції, а не  до справжньої індексації.         

Наступний законопроект, який необхідно включати і розглядати – це законопроект  про відновлення повного обсягу пенсійного  забезпечення для працюючих пенсіонерів, законопроект номер 2698. Ми ці два законопроекти сьогодні повинні включити до порядку денного і на цьому тижні їх розглянути, і виправити соціальну несправедливість. Але в той же час,   фракцією "Батьківщина" поданий проект іще з п'яти  законопроектів,  які передбачають вирішення питань у пенсійному забезпеченні, які передбачають здійснення необхідної індексації, які передбачають врешті-решт встановлення необхідних наборів непродовольчих товарів для  визначення прожиткового мінімуму, з 2000 року ми не робили перегляд цих наборів і парламент повинен надати уряду необхідні доручення.

Я закликаю  колег проголосувати ці питання за включення до порядку денного і виправити те, що ми заборгували перед українським  народом.

Не буду коментувати цей спіч, тільки зауважу, що сам пан Крулько не дуже сумлінно виконує свої депутатські обов’язки (див. статтю "Нардеп Иван Крулько – 66% народного депутата Украины". Чи вистачить йому та його співфракційникам сумлінності щоб домогтись прийняття задекларованих рішень?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.