Нардеп Микола Княжицький: «Ми не дозволимо більше нас дурити»

21 травня 2015, 18:54
Власник сторінки
Співзасновник громадської спілки "За справжній парламент"
0
186

Выступление депутата на пленарном заседании ВР










Далее приводится выдержка из стенограммы заседания:

"Шановні народні депутати, де знаходиться голка від нашої олігархії? Про це на суді у Відні чесно сказав олігарх Фірташ, вона знаходиться в олігархічних каналах. Ви чудово знаєте, що Фірташ визнав в суді, що допомагав Януковичу абсолютно всупереч закону через канал «Інтер», який за його словами йому належить.  Що ніким не доведено? Що має відбутися завтра? Завтра Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення планує на наступні 10 років продовжити ліцензію каналу «Інтер». Відбувається це всупереч чинному законодавству з декількох причин.

Причина перша, «Інтер», який веде мовлення 24 години, отримував ліцензію колись лише на 20 годин, 4 години взагалі ніхто ніколи не оголошував конкурс. Засновниками каналу «Інтер» є іноземні юридичні особи. Господарський кодекс чітко вказує, що будь-яка особа на 100 відсотків заснована іноземною юридичною особою, теж вважається іноземною. Всі засновники каналу «Інтер» іноземні юридичні особи. Закон забороняє видавати ліцензію іноземним телерадіоорганізаціям. Закон забороняє видавати ліцензію компаніям, які були засновані державними та іноземними юридичними особами. Канал «Інтер» був заснований Фондом держмайна та російським каналом ОРТ. Тому видавати ліцензію каналу «Інтер» категорично заборонено. Більше того, ці 20 відсотків Фонду держмайна були вкрадені менеджментом «Інтеру» і незаконно присвоєні і додані. І зараз за ці кошти фактично обдурюється український народ.

Шановні народні депутати,  фракція «Народного фронту» вимагає негайно призупинити цей безлад, ми недопустимо   продовження мовлення цього мовника з невідомими засновниками і з корінням в країні-агресорі. Ми вимагаємо оголосити чесний і відкритий конкурс на ці частоти для того, щоб там вели мовлення або канал «Культура», або  щоб іноземні об’єктивні інвестори з усього світу, чи українські отримали цю ліцензію. Ми не дозволимо більше нас дурити, завтра «точка Ч» і ми не дозволимо Національній раді знову дати «Інтеру» обдурювати наш народ."

О том, как Николай Княжицкий участвует в парламентских голосованиях, можно прочитать в статье "Нардеп Николай Княжицкий – 72% народного депутата Украины"


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.