Суд Камбіса по-українськи

20 травня 2015, 17:30
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
1
76

Завтра Верховна Рада вчергове розглядатиме питання про обрання суддів безстроково

Справа честі для нашої команди - не дати бути обраним суддею довічно жодному виродку в мантії, який зганьбив себе політичною заангажованістю та участю в корпоративних конфліктах на одній із сторін. Як секретар профільного комітету ВР опрацював з помічникам величезну кількість інформації про зловживання суддями службового становища, яку оприлюдню з трибуни парламенту.

А взагалі було б правильно, якби в кожному українському суді висіла на видному місця картина Герарда Давида "Суд Камбіса" (1498 рік), написана на замовлення магістрату міста Брюге, яка була розміщена в ратуші у залі, де засідав суд.

Це мало постійно нагадувати суддям випадок, що трапився в VI столітті до Різдва Христового. Хотілося б, щоб і наші судді про нього знали і пам'ятали.

Суддя Зізамній отримав хабар і виніс несправедливий вирок. Перський цар Камбіс дізнавшись про корупцію, велів здерти з хабарника шкіру.

Потім цією шкірою цар Камбіс наказав оббити суддівське крісло.
На місце судді-корупціонера Камбіс призначив новим суддею сина Зізамнія. Віднині той повинен був вершити правосуддя, сидячи у кріслі, що було оббите шкірою його батька.

Може, варто оббивку крісла з судді Бурбели? Хоч так подолати тотальну корупцію в судах.

 

Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: суд,Рада,корупція,парламент,Радикальна партія,Андрій Лозовий,суди,Ляшко РПЛ,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.