На Європу сподіватись, на жаль, марно

01 травня 2015, 15:26
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
4
598

Минулої ночі на "плюсах" говорили про останній саміт та євроінтеграцію в цілому




Надто багато крові пролилось за ці півтора роки, щоб ми могли лукавити. А правда гірка: саміт "Україна-ЄС" був провальний.
Найболючіше - Європа не має стратегічної визначеності щодо України. А геополітична визначеність важливіше навіть за реформи. Показовий момент - нам не списали жодної копійки боргу. На відміну від, скажімо, Польщі 1991 року, коли було списано половину з 48 мільярдів доларів боргу (по нинішніх грошах, враховуючи інфляцію, це 100 мільярдів). Тому, що по відношенню до Польщі стратегічна визначеність була. Питання про входження України в ЄС в найближчий час навіть не обговорються. На питання про безвізовий режим європейці відповідають нам на кшталт: "потім/побачимо/пізніше/десь там колись". Це при тому, що громадяни ЄС давно можуть їздити в нашу державу без віз. Така собі "любов в одну сторону". Тому нам треба самим себе ставити. Годі бути геополітичними "тєрпілами", до яких ставляться, як до 2 сорту, а не як до партнерів. Самі маємо навести порядок і захистити себе. На Європу сподіватись, на жаль, марно.

Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: геополітика,Радикальна партія,телеканал 1+1,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,політика,влада,євроінтеграція,Європа,Євросоюз,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.