Проти Суслової відкрили кримінальне провадження за брехню

07 квітня 2015, 19:05
Власник сторінки
12
155
Проти Суслової відкрили кримінальне провадження за брехню

Проти скандального народного депутата від партії «Воля» Ірини Суслової відкрили кримінальну справу за брехню та наклеп.

Про це стало відомо під час прес-конференції у п’ятницю, 3 квітня в УНІАН, де вона разом із своїм патроном від «Волі» Юрієм Дерев’янком, давали прес-конференцію на тему люстрації у вузах, мовляв, це дуже важливо і актуально сьогодні.

Після півгодинного виступу народних депутатів журналісти почали активно ставити запитання до яких явно не були готові Суслова і Дерев’янко. Їх просто «затролили». Зокрема один із журналістів пригадав слова Єгора Соболева про те, що  Суслова і Дерев’янко є талановитими шахраями і, напевно, Соболєв щось таки знає.

Громадські активісти найперше запитали депутатів чи розуміють вони, активно втручаючись у роботу навчальних закладів, що своїми діями не лише дестабілізують ситуацію у найавторитетніших навчальних закладах, а й підіграють на руку Кремлю. 

Ні Суслова, ні Дерев’янко не дали жодної відповіді на питання. Суслова все говорила, що її дії навкруги люстрації у навчальних закладах пов’язані зі зверненнями громадян,  але не назвала конкретних осіб, які до неї звертались, так і не сформулювала претензії до керівників навчальних закладів, яких зібралась люструвати. 

Більше того, вона наробила стільки ляпів, що викликало ще більший шквал запитань. За кілька хвилин вона встигла розказати, що у Вінницькому аграрному університеті було звільнено близько 40% професорсько-викладацького складу, але прізвища так і не надала; дисертації докторів наук і кандидатів назвала плагіатами і звинуватила їх у некомпетентності; приписала керівнику вузу будівлю неіснуючих підземних паркінгів і вертолітних майданчиків та інше. 

На зауваження журналістів визнала, що не має ніяких повноважень та прав, як народний депутат, вмішуватись у діяльність будь-якого університету і вибори ректора мають відбуватись згідно Закону України «Про вищу освіту».

Одним словом, наговорила стільки, що наразилась на критику не лише журналістів. А й правозахисників, які сказали Сусловій, що їй за безпідставні наклепи та оббріхування світить стаття Кримінального Кодексу від 2 до 5 років. Відповідне звернення уже спрямовано до Генеральної Прокуратури України.

Ось такий  модний тренд у нинішнього законодавчого сезону - якщо не знаєш що робити - люструй. Слід наголосити - збільшувати зарплати і пенсії народним депутатам тепер не до лиця, допомагати нужденним тим більше. А от проводити люстрацію, іншими словами займатись масовим рейдерством у країні, де відбувається кровопролиття - саме час. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.