Десантники США допоможуть нацгвардійцям покращити вишкіл

03 квітня 2015, 12:10
Власник сторінки
0
43

Зараз Україна не сама в цей нелегкий час. 20 квітня розпочнуться довготривалі спільні навчання 290 десантників 173 бригади армії США та 900 бійців бойових підрозділів Національної Гвардії.

Зараз Україна не сама в цей нелегкий час.  20 квітня розпочнуться довготривалі спільні навчання 290 десантників 173 бригади армії США та 900 бійців бойових підрозділів Національної Гвардії.

Домовленість про спільні навчання військових досягнута була під час переговорів президента України Порошенко і віце-президента США Джо Байдена. Тренінги будуть проходити за участю 900 бійців Нацгвардії.

Вони відбуватимуться у три потоки із 300 нацгвардійців. Триватимуть по 8 тижнів. Потім спільні навчання. У навчаннях візьмуть участь підрозділи Нацгвардії "Азов", "Батальйон ім. Кульчицького", "Ягуар", "Омега" та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

Після завершення навчань у розпорядження підрозділів Нацгвардії, які пройшли навчання, американські партнери нададуть спеціальну амуніцію і засоби зв'язку.

Президент США Барак Обама вже найближчим часом може прийняти рішення щодо надання зброї Україні. Таку думку висловила представник штату Огайо в Конгресі США Марсі Каптур.

«Я думаю, президенту Обамі треба ще трішки часу. Я з усіма своїми колегами підписала листа від Комітету з питань співпраці, з питань оборони до Обами. Ми просили його... який би розклад він не мав у голові, щоб дозволити відправку зброї», - додала конгресмен.

Вона також зауважила, що безпека України знаходиться на «європейському рівні» й потрібно готуватися до найгіршого сценарію розвитку подій. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Винница,Обама,Росія,Виталий Кличко,УДАР,УДАР Віталія Кличка,агресія,Ткачук,національна безпека,Нацгвардия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.