Нардепи спробували очолити рейдерське захоплення аграрного університету

26 березня 2015, 20:23
Власник сторінки
9
196
Нардепи спробували очолити рейдерське захоплення аграрного університету

26 березня народні депутати Суслова, Македон, Фірсов і Ткачук очолили рейдерське захоплення Вінницького аграрного університету.

Організувавши прес-конференцію, по питанню виборів Вінницького аграрного, вони не повідомили ні ЗМІ, ні представників університету. Тільки завдяки громадській позиції колективу та студентів університету була відстояна позиція аграрного.

Ще до початку прес-конференції була підтягнута міліція, яка мала не допустити нікого до закритого проведення. Але не все відбулось так, як задумувала Суслова. Депутати не змогли дати відповіді ні на жодне питання, а тому, злякавшись суспільної критики, радівський десант вирішив перенести свою прес-конференцію у більш закритий формат у готелі «Вінниця».

На цю зустріч не змогли потрапити ні представники університету, ні громадськості. Нардеп Геннадій Ткачук особисто влаштував фейсконтроль тих, хто має потрапити на прес- конференцію. У той же час у готелі депутати дали закрите інтерв’ю, відібраними засобам масової інформації.

Сама прес-конференція є просто абсурдом за своїм змістом. Депутати порушили низку законів України. Перш за все це Закон України «Про вищу освіту», яким надали автономність університетам. Тому постає питання - яке вони мають право вмішуватись у внутрішні справи університету?

В університеті призначений тимчасово виконуючий обов’язки ректора, який стежить за дотриманням норм законодавства при обранні нового керівника. Міністерство оголосило вибори нового керівника університету, виникає питання який їхній інтерес вмішуватись у роботу університету. Можливо, бажання отримати відкупні від університету, так як це зробив Житомирський агроекологічний (за матеріалами ЗМІ, зокрема 20 Хвилин). Представники університету гучно заявили - ніяких хабарів Суслова і кампанія не отримають.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.