Без рішення Стокгольмського суду Росія маніпулюватиме цінами на газ

26 березня 2015, 12:32
Власник сторінки
0
43

У Брюсселі нещодавно пройшли тристоронні переговори про постачання Україні природного газу з РФ.

 У Брюсселі нещодавно пройшли тристоронні переговори про постачання Україні природного газу з РФ.

 Вже під час першого раунду переговорів було досягнуто принципових домовленостей про схему оплати. Рішення по «літньому пакету» потребує щоквартального затвердження.

 Планується, що РФ постачатиме в Україну газ без стягнення експортного мита, однак РФ не бере на себе юридичне зобов'язання відмовитися від мита, а лише розглядатиме таку можливість перед початком кожного кварталу.

 При цьому Україна перед кожним кварталом має звертатися до РФ з проханням про надання такої знижки. Зі свого боку, Київ має «розглянути питання закупівлі обсягів газу, необхідних для заповнення сховищ ... для гарантування надійного транзиту газу в ЄС».

 Якщо влітку «Газпром» спробує зірвати транзит до Європи – це означатиме остаточне знищення його репутації та репутації Росії, як експортера газу.

 Після спроб зірвати реверс газу в Україну, що коштували «Газпрому» 6 млрд доларів, зівання постачання газу в ЄС було б занадто дорого. Попри те, що узгоджені заяви не містять юридичних зобов'язань, віце-президент ЄК Марош Шевчович заявив про свої переконання в тому, що транзит газу до ЄС не постраждає.

 Кінцева вартість газу для України на 2 квартал 2015 року з урахуванням знижки поки не оприлюднювалася. Можливо, вона складе близько 250$ за тисячу кубометрів.

 Усе це триватиме до рішення Стокгольмського арбітражу, якого чекають восени або взимку.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина,Газпром,Нафтогаз,Винница,Брюссель,УДАР,УДАР Віталія Кличка,Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.