Топ новина, як сигнал до виборчої кампанії, чи нових викликів ?

25 березня 2015, 13:16
Власник сторінки
0
493
Топ новина, як сигнал до виборчої кампанії, чи нових викликів ?

Відставка Коломойського, ризики, позиції, маркери

Виглядає так, що "задоволення" заяви Ігоря Коломойського про відставку його з посади Голови Дніпропетровської ОДА - це можливо велика і далеко не тактична помилка, якої припустився Петро Порошенко​. Проте, чи так це - покаже час !
Загалу не відомо, що насправді обговорювали за зачиненими дверима екс - Голова Дніпропетровської ОДА та Президент України (підозрюю, що однією з тем була і "справа СБУ"), нам озвучили тільки проміжковий, "офіційний" результат розмови.
Про справжні домовленості і компроміс ми наразі не знаємо нічого і чи є цей компроміс взагалі ?

З великою ймовірністю, російські ЗМІ і "опозиційні" сили подадуть цю подію під соусом :

По крутой тропинке горной 
Шёл домой барашек чёрный 
И на мостике горбатом 
Повстречался с белым братом. 
И сказал барашек белый: 
"Братец, вот какое дело: 
Здесь вдвоём нельзя пройти - 
Ты стоишь мне на пути". 
Чёрный брат ответил: "Ме-е, 
Ты в своём, баран, уме-е? 
Пусть мои отсохнут ноги, 
Не сойду с твоей дороги! " 
Помотал один рогами, 
Уперся другой ногами… 
Как рогами ни крути, 
А вдвоём нельзя пройти. 
Сверху солнышко печёт, 
А внизу река течёт. 
В этой речке утром рано 
Утонули два барана. 

Зрештою, ця версія буде розкручуватись і "патріотичними" силами та політиками (наприклад: Свобода, ЮВТ - Батьківщина, Ляшко -"Радикальна партія" тощо). Тема для критики і виборчої риторики вже є, для мене це очевидно. Але ... побачимо.

Укрнафта та Укртранснафта:
Я свідомо в цьому дописі не піднімаю цієї теми, яка привела до формальної причини "відставки" головного "жидобандерівця". Ця тема вже описана, більше цього, вона буде ще довго мусолитись. По ній у мене єдиний і напевно безпомилковий висновок : Є конфлікт інтересів! Є амбіції. Отже, є і мотив для боротьби, а це означає - Далі буде ...!

PR @ Publicity
Радио Вести​ в ранковому ефірі провело обговорення щодо відставки І. Коломойського та голосування ставлення аудиторії до неї (трохи більше  2000 респондентів).
Результати голосування: 
Інтернет голосування
37% - позитивно
63% - негативно 
телефонне голосування
28% - позитивно
72% - негативно
Звичайно, в даному випадку репрезентативність вибірки низька, проте динаміка прослідковується. Більшість мешканців Дніпропетровська і області підтримувала І.В. Коломойського та його команду. Це важливо, особливо для старту інформаційних кампаній. І перша така кампанія стартуватиме цієї суботи у вигляді народного віче в Дніпропетровську та публічного річного звіту екс Голови Дніпропетровської Обласної Адміністрації, і йому є про що звітувати, а мешканцям Дніпропетровщини буде з чим і ким порівнювати, як з тими, хто був до нього, так і буде після нього. 
Разом з тим, найголовнішим акцентом ранкового ефіру було обговорення наслідків такої відставки і чи не перестане Дніпропетровськ бути тим форпостом збереження єдиної України, яким він був майже рік ?

Насправді, це важливе питання.

Треба розуміти, що люди рангу Порошенка і Коломойського, це люди, які на практиці керуються принципом сім разів відміряй і один раз відріж. От чого вони точно не роблять, так це ситуативних рухів, а блеф, це один з головних їхніх інструментів. 

Ризики і застереження:
Що мене в цій ситуації насторожує ?
Днями в інтернеті з"явилась інформація про те, що Коломойський має намір перевести центральні офіси своїх компаній у м. Львів. Якщо це не фейк і не блеф, то це дуже серйозний сигнал. 
Як приклад, минулого року в лютому, в Маріуполі закрили фабрику Рошен, більше того, фабрику розібрали і вивезли з цього міста...Цікава паралель ? 
Щодо збереження своїх капіталів, мотив в Порошенка і Коломойського одинаковий. Це дає мені підстави припускати (не стверджувати), що Дніпропетровськ може піддатись коливанню. На Банковій це розуміють !
В понеділок, Президент заявив -У жодного губернатора не буде своїх кишенькових збройних сил. 
Це не просто заява. 
Це усвідомлення того, що тоді ще Голова Дніпропетровської ОДА, був не тільки представником Президента в регіоні, а і його регіональним "послідовником", тобто Головнокомандувач добровольчих батальйонів, адже ми пам"ятаємо, що в Дніпропетровську знаходиться "Координаційний штаб доровольчих батальйонів", куди увійшли 17 добровольчих батальйонів. 
Отже, цілком логічно припустити, що Ігор Коломойський фактично зберігає свою "присутність" і контроль в області, і не тільки в Дніпропетровській....
Ризик, як аргумент торгів : Батальйон "Айдар" - це наглядний приклад, якраз по темі "маркеру", особливо, якщо врахувати що серед тих 17 батальйонів є такі, як Правий сектор, який формально не підпорядковується ні МВС, а ні  Міноборони. Саме подальша доля цього координаційного штабу буде одним з визначальних маркерів щоб розуміти: "влада" і "бізнес" в даному випадку група "Приват" на даному етапі домовились чи ні ? І про, що домовились.

Проте, слід розуміти, що будь які домовленості сьогодні, це тільки стартові позиції сторін. 

Єдине, що не слід забувати, де двоє б"ються там третій користає !
І добре, якщо в ролі третього будуть інтереси України, а не інтереси Кремля....

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Днепропетровск,отставка,Порошенко,радио,Укрнафта,Игорь Коломойский,штаб,правый сектор,Укртранснафта,добровольческие батальоны
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.