Шахрайські (корупційні) схеми Демчака по відбору землі

24 березня 2015, 18:17
Власник сторінки
3
150
Шахрайські (корупційні) схеми Демчака по відбору землі

Нардепи від БПП Іван Мельничук та Руслан Демчак хочуть забрати землі в аграрних вузах

Нардепи від БПП Іван Мельничук та Руслан Демчак хочуть забрати землі в аграрних вузах і примусити їх платити мільйони податків, навіть тим закладам, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету. На цих змінах вони наполягали під час обговорення проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку 1850-1 від 27.01.2015 р. 

Демчак і Мельничук вирішили провернути чергову шахрайську схему по «віджиму» землі у найменш захищених – бюджетних навчальних та наукових установах. Схема наступна – спочатку землі, які знаходяться у підпорядкуванні навчальних закладів, виводять із балансу установ під тиском того, що ніби їм хочуть допомогти, якщо вони їх не можуть утримувати. Я вже мовчу про те, що про освіту і науку тут просто забули. Що агроном чи аспірант не зможе навіть елементарний дослід закласти ніхто не думає у аграрній державі Україна. Потім ці землі, які вивели з бюджетної сфери діяльності, передаються «своїм» приватним фірмам у «хороші руки» в оренду, а бажано – довгострокову. Потім приватизовують землю, перепродують через кілька «своїх» дочірніх фірмочок і через «свої» банки роблять «обнал» – отримують чисту готівку без жодних зусиль і байдуже на освіту дітей і їх майбутнє, як фахівців, які рухаються в Європу.

Ми спробували провести журналістське розслідування і з’ясували чому саме Демчака так цікавлять земельні питання. Як відомо, він не член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, а Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності. При теперішній економічній ситуації і курсом долара у нього роботи не початий край, а він так все про землю думає.

Та виявляється, що афери із землею – це його профіль і саме на цьому він сколотив свої мільйонні статки. Так, у 2008 і 2010 році Демчаку вдалось прокрутити схожі земельні афери і отримати від них прибутку на суму 338,21 млн. грн. [pila-ua.info - Руслан Демчак: От тюрьмы до депутатского мандата в Блоке Порошенко].

Схема була наступна – щоб отримати земельний пай, Демчак влаштовувався у сільськогосподарських підприємствах, одночасно двох у різних областях, різноробочим. Зрозуміло, що його на цих підприємствах і дня не було, а кому йшла зарплата і податки – невідомо. Як один із працівників підприємства, він отримував земельний пай. Цей пай він продавав через кілька своїх фірм, які входять у конвертаційний центр і так чи інакше пов’язані із Корпорацією «Ukrainian Business Group», яка належить Демчаку. Після цього, учасники шахрайської схеми отримували свою долю за участь, а Демчак (автор схеми) надзвичайний прибуток. Щоб оцінити розмір прибутку зобразимо одну із цих схем.
По нехитрих підрахунках, для Демчака чистий прибуток від продажу земельних паїв був у розмірі приблизно 400 млн.грн. У його партнерів по конвертаційному центру – близько 40 млн.грн., з яких ні копійки не сплачено у бюджет. А якщо це не один, два і не три паї, а десятки, які містяться у структурі аграрних вузів?! Тепер зрозуміло чому Іван Мельничук так підтримував Демчака з трибуни, адже винагороду йому Демчак пообіцяв відповідну.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція,Руслан Демчак,Мельничук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.